Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, despre clasarea dosarului 10 August: Au fost civili agresați într-un mod bestial de către forțele de ordine, fără nicio motivație serioasă - Ziarul de Maramures

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, despre clasarea dosarului 10 August: Au fost civili agresați într-un mod bestial de către forțele de ordine, fără nicio motivație serioasă

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat astăzi, 5 martie 2021, la sediul PNL Maramureș a vorbit despre clasarea dosarului 10 August arătându-și nemulțumirea față de acestă decizie.

Demnitarul consideră că decizia de clasare nu este corectă față de civilii agresați de către forțele de ordine punctând faptul că abuzurile nu pot fi lăsate nepedepsite.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator liberal: ”Justiția, împreună cu DIICOT-ul, cu Parchetul, Ministerul de Interne și chiar sistemul judiciar ajung ca, după mai mult de doi ani, să dea o soluție de clasare într-un dosar în care oricine a vizualizat imaginile de atunci (…) a vazut că au fost civili agresați într-un mod bestial de către forțele de ordine, fără nicio motivație serioasă, fără să existe o nerespectare a conduitei și a regulilor generale, ci doar a existat o manifestare publică de dezaprobare față de politica PSD.

Este evident că toată lumea dorește să afle adevărul și nu vrem ca acest dosar din 2018 să reprezinte o altă nebuloasă a sistemului judiciar. Nu cred că este normal ca abuzurile, indiferent cine le comite și cum le comite, să fie lăsate în derizoriu.”

Cristian Niculescu Țâgârlaș a amintit și de o parte din membrii coaliției care l-au atacat pe președintele României Klaus Iohannis deoarece acesta nu ar respecta independența justiției.

Cristian Niculescu Țâgârlaș: ”Vom milita, prin instrumentele pe care Parlamentul ni le pune la dispoziție – interpelarea, întrebarea, declarația politică – și vom proteja și atitudinea președintelui României, care este implicat activ pentru rezolvarea problemelor românilor, cu toate că am observat că anumiți colegi din coaliția de guvernare l-au atacat pe președinte pentru că nu respectă independența justiției. Independența justiției trebuie să fie respectată, dar abuzul unui judecător sau neștiința unui procuror nu trebuie să fie tolerate.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!