Sorin Vlașin, senator PSD MM: "Fără păcănele lângă școli", a fost dezbătut și adoptat de Senat - Ziarul de Maramures

Breaking News

Sorin Vlașin, senator PSD MM: „Fără păcănele lângă școli”, a fost dezbătut și adoptat de Senat

Proiectul de lege cunoscut în spațiul public drept „Fără păcănele lângă școli”, a fost ieri dezbătut și adoptat de Senat.

Problema dependenței de jocurile de noroc și amploarea acestui fenomen în rândul tinerilor reprezintă o problemă complexă și foarte serioasă, drept urmare au fost depuse mai multe amendamente la proiectul de lege, a precizat senatorul de Maramureș, Sorin Vlașin.

Demnitarul a punctat faptul că, păcănelele nu vor mai putea funcționa nici lângă punctele de alimentație publică.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Unul dintre aceste amendamente la proiectul de lege, inițiat de mine și susținut de colegii senatori prevede că păcănelele nu mai pot funcționa în unități de alimentație publică cum ar fi baruri, cafenele, magazine mixte etc., care nu au cod CAEN activități de jocurile de noroc. În acest fel, eliminăm tentanția din preajma tinerilor și nu numai. În plus, deși legislația interzice prezența minorilor în sălile de jocuri de noroc, în cazul cafenelelor de exemplu, este foarte greu de demonstrat daca un elev a venit să bea un ceai sau să „joace la aparate”. Mă bucur că amendamentul a fost votat în unanimitate și sper că va primi și votul colegilor deputați.

Vă reamintim faptul că, parlamentarii sprijină modificările la OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc. În acest sens, spațiile în care se desfășoară jocurile de noroc vor fi amplasate la cel puțin 300 de metri depărtare față de instituțiile/unitățile de învățământ, locurile de joacă pentru copii, dar și față de instituțiile de artă/cultură, sănătate, de biserici etc.

Deputatul Gabriel-Valer Zetea a făcut o vizită de lucru în localitatea Sălsig

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!