Suntem într-o criză energetică, urmată de o criză economică; Gheorghe Șimon consideră că războiul va afecta România și implicit Europa - Ziarul de Maramures

Suntem într-o criză energetică, urmată de o criză economică; Gheorghe Șimon consideră că războiul va afecta România și implicit Europa

Acest război va afecta toată Europa și implicit România. Suntem într-o criză energetică, urmată de o criză economică, iar 20% din gazele necesare României sunt de proveniență rusescă, a relatat pentru Ziarul de Maramureș, deputatul Gheorghe Șimon.

Gheroghe Șimon, deputat PSD Maramureș: ”Este de condamnat un semenea război și cred că nimeni nu este de acord cu poziția lui Putin, a Rusiei, de cotropire a unor teritorii în secolul XXI. Acest război va afecta toată Europa și implicit România. Suntem într-o criză energetică, urmată de o criză economică. Din necesarul de gaz pe care trebuia să-l aibă România la dispoziție, 20% este gaz rusesc. Deci să ne gândim că acest gaz rusesc nu-l vom avea și va trebui înlocuit. Am văzut ce a scris presa, că vin americanii și că vom aduce gazul din America…Nu putem să-l aducem ani de zile. Putem 2-3 luni de să fim ținuți de gazul American adus cu vapoarele etc, dar nu poți să dezvolți o Europă bazându-te pe un gaz adus de la americani.”

Demnitarul a mai precizat că, cotațiile bursiere în ceea ce privește marile companii ruse de gaze au mers în cap, acțiunile acestora scăzând la jumătate.

Gheroghe Șimon, deputat PSD Maramureș: ”M-am uitat pe chestiunile bursiere multe societăți rusești cotate la bursă, care sunt în Europa civilizată, au scăzut la jumătate, la acțiunile acestor societăți mă refer, care înseamnă un dezastru inclusiv pentru mediul investițional la nivel aeuropean. Deci un astfel de război nu poate să aducă decât necaz, scumpiri și crize economice. Poporul ucrainean este un popor sărac… Cum va putea să traiasca astazi un astfel de popor care este și sărac din punct de vedere economic peste care mai vine și un război? Este de plans și era bine dacă nu se ajungea aici. Am văzut amenințările lui Putin, vorbesc de ceea ce a prezentat presa, unde spunea că dacă va exista vreun al treilea stat care va interveni între Rusia și Ucraina va fi pedepsit cum n-a fost niciodată acel stat pedepsit în istorie.Amenințări lansate în lumea diplomaților vis-à-vis de NATO, de Franța, Marea Britanie care au făcut afirmația că vor interveni în acest conflict.”

MApN: Armata României a activat punctele militare de comandă

Attila Somogyi, editorialist-Ziarul de Maramureș: ”Nu cred că poporul rus își dorește sau susține agresiunea militară a administrației Putin”

(VIDEO)Gabriel Zetea, deputat: ”Lansez un APEL și către primăriile din Maramureș înfrățite cu localități din Ucraina să contacteze oficialitățile din țara vecină pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!