USR MM: Ce le oferă Primăria Municipiului Baia Mare organizațiilor nonguvernamentale care au depus în acest an? - Ziarul de Maramures

Breaking News

USR MM: Ce le oferă Primăria Municipiului Baia Mare organizațiilor nonguvernamentale care au depus în acest an?

Ce le oferă Primăria Municipiului Baia Mare tuturor organizațiilor nonguvernamentale care au depus în acest an proiecte pe Legea 350/2005? Un sac gol, goluț. Așteptări, neliniște și nervi întinși la maximum. De ce? Foarte simplu. Viceprimarul nu și-a dat silința ca până în momentul în care clopotele vor anunța finalul anului 2023 să deconteze banii cheltuiți de asociații și fundații pe proiectele pentru tineret, cultură sau mediu, transmite USR Maramureș.

USR Maramureș condamnă neglijența Primăriei Baia Mare care își bate joc de organizațiile pentru tineret, cultură și mediu. Cu siguranță situația este la fel și pentru asociațiile și fundațiile care își desfășoară activitatea pe sport. Deși am solicitat informații în baza Legii 544/2001 și pe sport, nu ne-au fost comunicate. Nici nu este de mirare având în vedere că din sume s-au decontat doar ⛔️ 17% pentru cultură, ⛔️ 7% tineret și ⛔️ 0% pentru mediu.

Organizațiile non-guvernamentale au reușit să obțină finanțare nerambursabile, au derulat proiectele și au depus la timp situația financiară, fiind aprobate pentru decont, Primăria Baia Mare nu își respectă angajamentele. Se pare că ONG-urile nu au decât să mai aștepte. Până când? Singurul care știe răspunsul la această întrebare este doar Doru Dăncuș.

Un semnal de ALARMĂ, tras de USR Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!