(VIDEO)Darius Pop, deputat AUR MM: Trebuie să susținem învățământul dual astfel încât tinerii să se specializeze pe diferite domenii - Ziarul de Maramures

(VIDEO)Darius Pop, deputat AUR MM: Trebuie să susținem învățământul dual astfel încât tinerii să se specializeze pe diferite domenii

Darius Pop, deputat AUR MM: Trebuie să susținem învățământul dual astfel încât tinerii să se specializeze pe diferite domenii. Așa cum arată școala astăzi, așa va arăta țara mâine. Trebuie să punem preț pe educația copiilor noștri.

Demnitarul consideră că toți copiii trebuie să aibă o șansă echitabilă la învățătură și toți copiii trebuie să beneficieze de invățământul gratuit și să aibă parte de un învățământ de calitate. Unul din patru copii din mediul rural, renunță la școală prin urmare trebuie făcut ceva pentru a fi oprit abandonul școlar.

Învățământul dual ar putea fi varianta câștigătoare pentru acești copii, care ar aduce un plus valoare nu doar pentru ei, ci și țării. Darius Pop pune accent pe necesitatea învățării unei meserii. La această oră, foarte puțini elevi ies de pe băncile școlilor profesionale, iar acest fapt ne va putea afecta pe toți, pe termen lung. Soluția președintelui AUR Maramureș este ca parte din copiii fără posibilități să fie îndrumați spre școlile de meserii. Totodată suplimentarea claselor din scolile profesionale va aduce cu adevărat un plus valoare pentru acest segment profesional și social.

Darius Pop, deputat AUR Maramureș: ”Tinerilor le este din ce în ce mai greu să se angajeze. Școlile nu-i mai învață o meserie. AUR va refinanța școlile profesionale și va susține învățământul dual astfel încât tinerii să se specializeze pe diferite domenii. Deși ar trebui să fie gratuită educația, părinții sunt nevoiți să scoată din buzunare bani inclusiv pentru manualele din care se pregătesc copiii. În mediul rural, unul din patru copii, renunță la școală. În guvernarea AUR vom garanta învățământul gratuit și vom majora alocațiile copiilor la o pătrime din valoarea salariului minim pe economie.” Detalii, in VIDEO!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!