PNL PSD AUR PSD
Cum să avem unghii sănătoase şi frumoase - Ziarul de Maramures

Cum să avem unghii sănătoase şi frumoase

Atât pentru doamne şi nu într-o măsură mai mică pentru domni, unghiile îngrijite denotă eleganţă şi rafinament. În general, afecţiunile unghiilor, pe lângă o igienă precară, pot să indice şi deficienţe ale regimului alimentar sau tratamente cosmetice agresive.

PNL

Pentru un aspect agreabil al unghiilor, chiar dacă sunt prezente modificări de culoare, formă sau structură, nu ignoraţi latura estetică. Pentru a vă îngriji unghiile corect nu este obligatoriu să apelaţi la serviciile unui salon.

PSD

Unghiile se deteriorează, îşi pierd strălucirea şi devin casante atunci când avem lipsă de vitamina A, siliciu și calciu. Hipovitaminoza şi deficitul unor elemente esenţiale în organism poate determina una din cele mai dese afecţiuni unghiale care este exfolierea acestora.

Lipsa proteinelor, acidului folic şi a vitaminei C provoacă despicături în cuticule care pot deveni foarte dureroase. Lipsa de proteine poate determina dungile albe care apar pe unghie. Petele albe pe suprafaţa unghiilor indică o deficienţă de zinc în alimentaţie. Lipsa de vitamine din grupul B poate duce la o uscare excesivă a unghiilor, la curbarea lor spre vârf şi la înnegrirea lor. Crăpăturile şi tăieturile de pe suprafaţa unghiilor indică o nevoie de lichide a organismului. Pielea înroşită din jurul cuticulelor poate fi cauza unui metabolism încet sau a unei lipse de acizi graşi esenţiali.

Mâncaţi sănătos sau luaţi suplimente nutritive pe bază de biotină (vitamină din complexul B care ajută la construirea cheratinei, component de bază al structurii unghiilor şi a firului de păr). Dacă vrei unghii sănătoase şi puternice, ai grijă ca în alimentaţia ta să se regăsească alimente bogate în biotină (gălbenuş de ou, soia, drojdie de bere, cereale integrale, lapte, ficat), alimente ce conţin minerale sulfuroase (mere, castraveţii, strugurii, usturoi, asparagus şi ceapă) şi alimente bogate în acizi graşi esenţiali (somon, nuci, seminţe, ton).

Cea mai eficientă şi mai sigură cale de a avea unghii sănătoase este să le oferiţi zilnic hidratarea de care au nevoie. Aplicaţi cremă hidratantă atât pe mâini, cât şi pe unghii. Pentru a reda strălucirea unghiilor folosiţi o combinaţie de ulei de măsline încălzit, în care se pun câteva picături de lămâie. Unghiile se ţin în această soluţie până când uleiul se răceşte.

Unghiile crescute prea mult se scurtează cu ajutorul unei forfecuţe de unghii, nu prin pilire! Tăiaţi-le în mod regulat, iar dacă vreţi să aveţi o manichiură ceva mai pretenţioasă, cereţi sfatul unui specialist pentru că unghiile mari presupun îngrijire specială.

Chiar dacă doreşti unghii mai puternice reţine că excesul de lac fortifiant îţi va face unghiile casante.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!