Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Croaziera
Frunza de măcriș și beneficiile ei asupra sănătății - Ziarul de Maramures

Breaking News

Frunza de măcriș și beneficiile ei asupra sănătății

Bogat în fier, potasiu, calciu și magneziu, cu o cantitate semnificativă de fibre, foarte puține calorii și grăsimi, o cantitate mică de proteine și o cantitate semnificativă de vitamine C, A, B6, măcrișul este una din cele mai complexe plante pe care ni le oferă, cu dărnicie, primăvara.

Prin conținutul bogat în fibre vegetale, măcrișul poate să aibă un rol important în procesul de digestie. Fibrele sunt elemente esențiale pentru funcționarea optimă a tubului digestiv, ajută la scăderea colesterolului în organism și diminuează astfel riscul de ateroscleroză sau de accident vascular.

SFARA

O singură ceașcă de măcriș conține 15% din doza zilnică recomandată de potasiu, un mineral cu rol esențial în reglarea și echilibrarea fluidelor din întregul corp, dar și cu efect benefic asupra sistemului cardio-vascular, inimii, vaselor sanguine și în special asupra arterelor.

Un alt mineral important pentru organism și pe care frunza de măcriș îl conține este fierul, cu rol în prevenire și tratarea anemiei feriprive.

Vitamina A este una dintre componentele măcrișului și acționează ca un antioxidant, are un rol semnificativ în agerimea vederii și în prevenirea problemelor oculare care apar odată cu vârsta.

Gustul acrișor al măcrișului este conferit de cea mai mare bogație a sa: vitamina C! O ceașcă de măcriș conține 106% din doza zilnică de vitamina C recomandată. Această vitamină crește producția de celule albe din sânge, protejează organismul împotriva deficiențelor imunitare și luptă împotriva radicalilor liberi. Vitamina C are efecte împotriva îmbătrânirii, ajută la producerea colagenului, diminuează apariția ridurilor și menține sănătatea pielii.

O singură cană de măcriș conține 123 mg de calciu, component cunoscut pentru rolul sau în menținerea sănătății sistemului osos și a dinților.

Alte efecte, care-i pot fi atribuite măcrișului, datorită conținutului și în alte componente, sunt cel antioxidant, de detoxifiant natural, sau de curățare a tractului urinar prin prevenirea formării sau eliminarea pietrelor la rinichi.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!