Breaking News

ADI DEȘEURI Maramureș: Separă deșeurile la sursă pentru a evita sancțiunile!

Romeo Dobocan, directorul executiv ADI Deseuri Maramureș s-a întâlnit cu șeful serviciului Corp Control din cadrul Poliției Locale, Anca Cărăușan și directorul executiv al Poliției Locale, Gheorghe Perian, pentru stabilirea procedurii care va fi urmată în acțiunea de monitorizare a colectării separate la sursă în Baia Mare.

Acțiunea va începe din 22 august și, pentru prima dată, în urma controalelor vor fi aplicate sancțiuni în cazurile în care se constată o încălcare flagrantă a separării deseurilor pe tip de fracție. Amenda va fi aplicată de Poliția Locală în concordanță cu prevederile art 30, lit e, alin7 din Legea 101/2006. Sancțiunea va fi cuprinsă între 100 și 300 de lei.

Romeo Dobocan, dir. ex. ADI Deșeuri Maramureș: ”Pe fiecare recipient în care va fi identificat deșeu neconform se va aplica un sticker, pe care se va marca data monitorizării și motivul pentru care va fi aplicată sancțiunea. Recipientul va rămâne neridicat. „Scopul acțiunii nu este de a da amenzi, ci de a-i determina pe cei care nu colectează selectiv să respecte legea. Vom publica în prealabil calendarul săptămânal cu străzile pe care vom face controale, tocmai pentru ca fiecare cetățean să ia măsuri în a separa corect deșeurile pentru a evita orice sancțiune. Acțiunile vor viza atât zona de case, cât și zona de blocuri din Baia Mare.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!