ADI Deșeuri MM: Cetățenii din Maramureșul Istoric încep să se obișnuiască cu separarea deșeurilor

În comunitățile din Maramureșul Istoric, care s-au înscris în proiectul ADIGIDM Maramureș de colectare a deșeurilor reciclabile din poartă în poartă, cetățenii încep să se obișnuiască cu separarea deșeurilor, a transmis ADI Deșeuri Maramureș.

Asociația a dat publicității câteva imagini din localitățile Sarasău, Budești, Bârsana și Oncești, care au avut programată ridicarea deșeurilor reciclabile în ultimele zile ale acestei săptămâni.

Romeo Dobocan, dir. ex. ADI Deșeuri Maramureș: ”Deșeurile se ridică la sacii asigurați în parteneriat de ADIGIDM și primăriile din proiect. Din acest an, încă 16 primării s-au alăturat în proiectul ADIGIDM. Numărul UAT-urilor din zona Maramureșului Istoric care vor face colectarea separată a deșeurilor va ajunge astfel la aproape 30. Separarea la sursă este o obligație legală pentru cetățeni, iar colectarea separată a fracțiilor este o responsabilitate pe care legea o pune în sarcina operatorilor. Firmele de colectare au obligația de a nu ridica cu fracțiile reciclabile deșeu rezidual.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!