Baia Mare: Părinții eroi donează sânge! - Ziarul de Maramures

Baia Mare: Părinții eroi donează sânge!

Părinții mei sunt eroi, donează sânge și salvează vieți!

Campania de donare sânge lansată de catre Asociația Maramureș Bike s-a dorit a fi un exemplu că și pe plan local se pot organiza campanii de amploare care să crească conștientizarea comunității locale cu privire la importanța donării de sânge și implicit să crească numărul de donatori. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, campania Maramureș Bike se adresează copiilor din școli astfel încât aceștia încă de mici să înțeleagă importanța și necesitatea donării, sprijinind astfel de acțiuni.

Maramureș Bike susține o viață sănătoasă prin sport și alimentație, prin urmare la această campanie se vor oferi prin tragere la sorți 11 biciclete Pegas, astfel:

– 9 biciclete pentru elevii de la Școala Nicolae Iorga, câte una pentru fiecare an școlar (una pentru clasa zero, una pentru clasa I, samd până la clasa a VIII-a). Elevii își vor convinge părinții, rudeniile, cunoștințele adulte ca să doneze sânge, fiecare donator adult completând la momentul donării un Talon prin care menționează elevul care l-a convins să doneze. Un elev, cu cât va convinge mai multe persoane ca să doneze, cu atât va avea mai multe șanse la tragerea la sorți
– o bicicletă pentru profesorii de la Școala Nicolae Iorga care donează. Profesorii vor completa la Centrul de transfuzie sanguină, un talon cu numele lor pentru participarea la această campanie
– o bicicletă pentru donatorii din exteriorul Școlii Nicolae Iorga care adera la această campanie. Orice persoană adultă din comunitatea locală care aderă la campania Maramureș Bike și care donează, poate completa Talonul de participare la Tombolă la momentul donarii, avand șansa ca să câștige o bicicletă.

Vom avea 11 trageri la sorți pentru a se desemna cei 11 câștigători.

Campania de donare se va desfăsura în intervalul 14 Noiembrie – 16 Decembrie 2022, urmând ca noutățile campaniei să fie postate pe site-ul Asociației și pe contul său de Facebook.

Acțiunile de donare de sânge vor avea loc la Centrul de transfuzie sanguină Maramureș, din Baia Mare, str. George Coșbuc nr 20C, în zilele de Luni – Vineri, intre orele 7.30 – 13.00.

Dupa cunoștințele noastre, această campanie de donare de sânge este cea mai de amploare campanie organizată pe plan local, fiind implicati aproximativ 1000 elevi de la prima școala parteneră (Școala 11 – Nicolae Iorga), familiile acestora, campania adresându-se totodata și persoanelor adulte din oraș care doresc ca să sprijine proiectul.

Asociația Maramureș Bike

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!