Borșa se înscrie pe harta competițiilor sportive. Aici se va organiza probe ale Campionatului Național de Schi Alpin 2023 - Ziarul de Maramures

Borșa se înscrie pe harta competițiilor sportive. Aici se va organiza probe ale Campionatului Național de Schi Alpin 2023

O parte din probele Campionatului Național de Schi Alpin se vor desfășura în Borșa, a scris pe pagina sa, de Facebook, primarul Ion Sorin Timiș.

Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa: ”După muncă și răsplată pentru echipa Primăriei Borșa! Anii de muncă susținută pentru a transforma „visul” în realitate, de a transforma un proiect „prăfuit” în Pârtie Olimpică de schi omologată la nivel internațional și telegondolă funcțională, sunt acum răsplătiți. Federația Română de Schi Biatlon și-a manifestat intenția de a organiza la noi în oraș mai multe probe din cadrul Campionatului Național de Schi Alpin, în perioada 20 – 25 Februarie 2023. Înscriem astfel, oficial, Borșa pe harta competițiilor sportive și acesta este doar începutul.”

Există o posibilitate mare ca întreaga competiție să se desfășoare în localitatea Borșa. Pe acest subiect vom reveni cu amănunte.

***

Vă reaminitm faptul că, în data de 12 octombrie, primarul Ion Sorin Timiș a anunțat că: Pârtia Olimpică de schi de la Borșa a fost omologată de (Federația Internațională de Schi și Snowboard) FIS pentru două tipuri de competiții: Slalom uriaș masculin și feminin, atât pentru adulți cât și pentru copii, respectiv Slalom special masculin și feminin atât pentru adulți cât și pentru copii. În acest sezon vom organiza primele competiții pentru juniori, iar de anul viitor și pentru seniori.

Inaugurarea Pârtiei Olimpice Borșa și a telegondolei a avut loc în 20 decembrie 2021. Domeniul schiabil se întinde între 800 m și 2.000 m altitudine, iar la final, suprafața totală schiabilă va fi de 45 km cu toate avizele Ministerului Tineretului și Sportului. Acest lucru înseamnă că, aici, se vor putea organiza competiții sportive de mare anvergură, naționale și internaționale, pentru 5 din cele 6 tipuri de schi alpin. Valorea contractului pentru realizarea Pârtiei Olimpice Borșa a fost de 87 de milioane de lei. Din aceștia, cofinanțarea orașului Borșa a fost de aproximativ 7 milioane de lei.

La această oră turiștii schiază pe varianta roșie a Pârtiei Olimpice din Borșa, care are o lungime de 3 km. Despre telegondola vă putem spune că este funcțională integral și poate transporta, din acest sezon, până la 1.800 de persoane.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!