C.S.Unirea Șișești are în premieră un campion mondial la skandenberg - Ziarul de Maramures

C.S.Unirea Șișești are în premieră un campion mondial la skandenberg

După ce în urmă cu doi ani cele mai importante nume ale skandenbergului maramureșean în frunte cu Olimpiu Făt participau la cea de-a 41-a ediție a Campionatului Mondial de Skandenberg / Armwrestling găzduită la Constanța, de data aceasta la ediția de Campionat Mondial de la București desfășurată în intervalul 26 noiembrie – 3 decembrie, Clubul Sportiv Unirea Șișești a fost prezentă cu un număr de zece „gladiatori”.

Multiplul campion național și vicecampion mondial cel supranumit „Paco” Olimpiu Făt (n.3 august 1975) a reușit în ciuda unei rupturi a bicepsului brațului drept (suferită în luna septembrie) să își adjudece titlul mondial, contribuind prin rezultatele obținute la locul doi obținut de România în clasamentul general pe națiuni.

La prima sa participare la o competiție majoră, Ionuț Tomoioagă a cucerit medalia de argint la categoria -90 kg, reușind astfel să confirme potențialul pe care îl are în skandenberg. Foarte aproape de podium s-au aflat la tineret și cei doi șișeșteni, Bogdan Ghișa (categoria +90 kg) cu un loc patru, Erik Hering locul cinci la (categoria -70 de kg) tineret, în speță Ștefan Tamaș locul șase seniori (categoria 90 kg).

Evoluții promițătoare au avut și Giorgio Boca (categoria +90 kg) tineret, cei doi juniori; Raul Roșu (categoria 60 kg) și Romeo Pava (categoria +70 kg), dar și cei doi sportivi de la secțiunea master +40 de ani, Flaviu Goia (categoria 70 kg) sau Dinu Dobrean (categoria 90 kg).

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!