Cupa Mondiale de rugby în VII se va desfăşura în Africa de Sud, la Cape Town, în luna septembrie - Ziarul de Maramures

Cupa Mondiale de rugby în VII se va desfăşura în Africa de Sud, la Cape Town, în luna septembrie

Ediţia 2022 a Cupei Mondiale de rugby în VII se va desfăşura în Africa de Sud, la Cape Town, între 9 şi 11 septembrie, a anunţat marţi World Rugby, citată de AFP și preluată de Agerpres.

Cupa Mondială 2022, care va fi a opta ediţie la băieţi şi a patra la fete, va reuni 24 de selecţionate masculine şi 16 feminine pe Cape Town Stadium, cu o capacitate de 57.654 locuri.

Opt echipe şi-au asigurat deja calificarea la turneul masculin, datorită clasamentului de la ediţia 2018, organizată în SUA la San Francisco. Este vorba de Noua Zeelandă, dubla campioană mondială en titre, Anglia, finalista, Africa de Sud, Fiji, Argentina, SUA, Franţa şi Scoţia.

La turneul feminin, cele mai bune patru echipe de la Mondialul 2018 şi-au asigurat deja calificarea: Noua Zeelandă, dublă campioană mondială, Franţa, finalistă, şi SUA. Africa de Sud s-a calificat de asemenea în calitate de gazdă.

Au mai rămas 16 locuri disponibile la turneul masculin, respectiv 11 la competiţia feminină. Aceste locuri vor fi repartizate prin turnee regionale de calificare organizate în Europa, Oceania, Asia, America de Sud şi de Nord şi Africa, a precizat World Rugby într-un comunicat.

Turneele din circuitul mondial de rugby în VII nu vor mai avea rol de calificare la Cupa Mondială.

Noua Zeelandă este naţiunea cea mai titrată la rugby în VII, cu trei titluri mondiale câştigate începând cu ediţia din 1993, dintre care două au fost câştigate în 2013 şi 2018. Aceeaşi ţară domină şi competiţia feminină, cu două titluri la primele trei ediţii organizate până acum, în 2013 şi 2018.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!