Handbal: Șapte jucătoare de la CS Minaur, în play-off-ul pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial - Ziarul de Maramures

Handbal: Șapte jucătoare de la CS Minaur, în play-off-ul pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial

Nu mai puțin de șapte jucătoare de la CS Minaur au evoluat în play-off-ul pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin, care va avea loc în luna decembrie, în Spania. Alte două jucătoare vor fi prezente la turneul final, probabil, și aici ne referim la Asuka Fujita (Japonia) și la Larissa Araujo (Brazilia), scrie minaur.ro.

Ieri, la Skopje, echipa națională a României a învins cu 35-20 echipa Macedoniei de Nord, asta după ce învinsese și în meciul tur la 11 goluri diferență. A fost un meci dominat cap-coadă de selecționata noastră, chiar dacă gazdele au condus cu 3-1 în primele minute. Am întors însă foarte repede rezultatul și, m ai apoi, ne-am distanțat pe măsura trecerii timpului. Felicităm și pe această cale pe cele patru fete de la CS Minaur care au evoluat în dubla cu Macedonia de Nord: Cristina Laslo, Andreea Popa, Anca Polocoșer și Sonia Seraficeanu.

La conferința de presă de după partida câștigată de naționala feminină în Macedonia de Nord, scor 35-20, selecționerul Adrian Vasile a anunțat că lidera echipei, Cristina Neagu, se retrage temporar de la echipa națională după acest joc. Astfel, ea nu va evolua în primele jocuri din preliminariile EURO 2022 însă e posibil să revină pentru turneul final al campionatului mondial din decembrie. Adrian Vasile a precizat că sub nicio formă nu e vorba de o retragere definitivă.

România – Yulyia Dumanska, Denisa Dedu, Daciana Hosu – Laura Moisă 8, Crina Pintea 4, Bianca Bazaliu 4, Sonia Seraficeanu 4, Ana Maria Iuganu 4, Nicoleta Dincă 3, Cristina Neagu 2, Cristina Laslo 2, Andreea Popa 1, Lorena Ostase 1, Anca Polocoșer, Alexandra Subțirică. Antrenor: Adi Vasile.

La Mondiale s-a calificat și Naționala Serbiei, care a învins cu 32-25 Slovacia. Din lotul Serbiei au făcut parte și două jucătoare de la CS Minaur, Jelena Lavko (4 goluri) și Jovana Kovacevic (5 goluri). De asemenea, în Spania va merge și Suedia, deși a pierdut manșa a doua cu Ucraina (22-26), însă antrenorul scandinavelor a folosit o echipă foarte tânără, la adăpostul rezultatului din meciul tur. De altfel, Linn Blohm, una dintre cele mai bune jucătoare ale suedezelor, nici nu a făcut parte din lotul pentru acest meci.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!