Jucători de la Minaur la naționalele de seniori și de tineret - Ziarul de Maramures

Jucători de la Minaur la naționalele de seniori și de tineret

Echipa masclină de handbal a CS Minaur a încheiat jocurile oficiale din acest an. Mai mulți jucători ai echipei noastre n-au intrat însă în vacanță, ei urmând să participe la acțiunile loturilor reprezentative, scrie minaur.ro.

Naționala masculină s-a reunit la Bistrița pentru un stagiu de pregătire până pe 19 decembrie. Pe 26 decembrie, jucătorii și staff-ul se vor revedea la Pitești, pentru Trofeul Carpați (28-29 decembrie), unde vor mai veni Grecia, Georgia și Slovacia. Mai apoi, pe 3 ianuarie 2024 tricolorii vor face deplasarea în Elveția pentru un turneu, unde vor întâlni: Elveția (4 ianuarie, 19.00), Argentina (5 ianuarie, 18.45) și Bosnia-Herțegovina (6 ianuarie, 15.00). Naționala va ajunge în Germania pe 8 ianuarie, partidele din grupa de la Europene fiind programate pe 12, 14 și 16 ianuarie.

Potrivit sursei citate, din lotul lărgit fac parte și trei jucători de la Minaur: interul stânga Tudor Botea, pivotul Robert Nagy și centrul Gabriel Cumpănici. Rămâne de văzut care dintre acești jucători de la vicecampioana României vor face parte din lotul pentru turneul final european.

Până în acest moment, pe adresa clubului au venit alte convocări la reprezentativele naționale: Stevan Vujovic a fost convocat pentru pregătiri alături de naționala statului Muntengru, în timp ce Hayder Al-Khafadji a fost convocat la naționala Irakului (Hayder s-a născut în Suedia, având părinți de origine irakiană).

Alți doi jucători care au evoluat pentru Minaur în acest sezon vor merge la lotul de tineret. Ultima acțiune de pregătire din acest an se desfășoară în această săptămână în Baia Mare. Handbaliști pregătiți de Adrian Petrea vor participa la Trofeul Carpați, în perioada 15-17 decembrie. De la Minaur au fost convocați portarul Cristian Sîncu și extrema stângă Lucas Sabou.

Vineri, 15 decembrie: Arabia Saudită – Macedonia de Nord (15.00); România – Slovacia (17.30)
Sâmbătă, 16 decembrie: Macedonia de Nord – Slovacia (15.00); România – Arabia Saudită (17.30)
Duminică, 17 decembrie: Slovacia – Arabia Saudită (15.00); România – Macedonia de Nord. (17.30)

Potrivit FRH, biletele vor fi puse în vânzare prin platforma bilet.ro. La prețul de 30 de lei/zi, ambele jocuri, pentru tribunele centrale, respectiv 20 de lei/zi, ambele jocuri, pentru tribunele laterale. Copiii care nu au împlinit 14 ani au acces gratuit.

Foto-CS Minaur

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!