Minaur se califică direct în semifinalele EHF European Cup - Ziarul de Maramures

Minaur se califică direct în semifinalele EHF European Cup

În urma ședinței extraordinare a Comitetului Executiv al EHF de luni și a suspendării echipelor ruse și belaruse din competițiile EHF, Federația Europeană de Handbal a făcut publică o prezentare generală a măsurilor luate.

În prezent este imposibil din punct de vedere organizatoric pentru unele echipe din Ucraina, adică pentru clubul masculin HC Motor Zaporoje, EHF Champions League, să participe la meciurile europene de handbal. În plus, meciurile cu echipe ucrainene, care pot fi jucate, se vor desfășura pe teren neutru, transmite Clubul Sportiv Minaur.

-Meciurile care au fost jucate rămân așa cum sunt, cu toate rezultatele confirmate
-Fazele de competiție care au fost finalizate rămân neatinse
-Meciurile cu echipe din Rusia sau Belarus care nu sunt jucate sunt validate cu goluri 2-0 (dublă manșă) și 10-0 pentru clubul sau echipa națională adversă
-Trei meciuri rămase ale HC Motor (Ucraina) – împotriva Barcelona, Paris Saint-Germain Handball și FC Porto unt validate cu 10-0 goluri și 2 puncte pentru cluburile adverse. Această decizie a fost luată, întrucât HC Motor informase anterior EHF că în situația actuală este imposibil ca echipa să joace acele meciuri.

EHF Champions League feminin

În play-off, meciurile CSM Bucuresti – ȚSKA Moscova nu se vor mai disputa. CSM București trece în sferturile de finală.

În sferturile de finală, Rostov-Don (Rusia) nu va juca. Aceasta înseamnă că echipa câștigătoare a meciului din play-off, BV Borussia 09 Dortmund – Metz Handball, va avansa în FINALA4 EHF.

EHF European League Masculin

Două meciuri rămase ale lui Chekhovskie Medvedi – împotriva HBC Nantes și Cocks – vor fi validate cu 10-0 goluri și 2 puncte pentru cluburile adverse.

Cupa Europei EHF Masculin

Sferturile de finală HC Victor (Rusia) – CS Minaur Baia Mare (România) și SKA Minsk (Belarus) – Naerbo IL (Norvegia) nu se mai dispută. CS Minaur Baia Mare și Naerbo IL trec în semifinale.

Cupa Europei EHF Feminin

În Cupa Europei EHF Feminin, manșa secundă a sfertului de finală, HC Galychanka Lviv (Ucraina) – H71 (FAR) nu s-a jucat. Într-o decizie de vineri. Curtea de Handbal a decis că meciul va fi omologat cu 10-0 și 2 puncte pentru echipa ucraineană. HC Galychanka Lviv avansează în semifinale, iar echipa și-a exprimat disponibilitatea de a juca etapa de acasă din semifinale împotriva Rocasa Gran Canaria (Spania) în Republica Cehă.

Femei EHF EURO 2022 Calificãri

Meciurile rămase ale echipelor din Rusia (împotriva Poloniei – două, Lituaniei și Elveției), respectiv Belarus (împotriva Greciei – două, Țărilor de Jos și Germaniei) nu se vor juca. Aceste meciuri vor fi validate cu 10-0 și 2 puncte pentru naționalele adverse.

Mai sunt trei runde de jucat în calificări, care vor decide echipele care se vor califica la EHF EURO 2022 feminin.

În cazul în care Rusia sau Belarus termină calificările clasate pe o poziție care le-ar califica pentru EHF EURO 2022 feminin, acestea vor fi înlocuite de următoarea echipă care urmează în clasamentul grupei respective.

Campionatul Mondial masculin 2023 Play-off Faza 1 și 2

Meciurile din faza 1 din play-off dintre Insulele Feroe și Belarus nu vor fi jucate și validate așa cum este descris. Insulele Feroe avansează în faza 2 play-off în care vor înfrunta Germania.

Play-off-urile din faza 2 cu Rusia nu vor fi jucate. Echipa câștigătoare a fazei 1 play-off dintre Slovacia și Belgia se va califica la Campionatul Mondial masculin 2023.

Federația Europeană de Handbal regretă consecințele asupra indivizilor, cluburilor și echipelor naționale și speră că o revenire la pace va permite noi considerații.

Foto-CS Minaur

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!