Live. Pariurile sportive vs. sportul băimărean. Deputat Brian Cristian și Radu Trufan, președinte USR Maramureș invitați la dezbatere - Ziarul de Maramures

Live. Pariurile sportive vs. sportul băimărean. Deputat Brian Cristian și Radu Trufan, președinte USR Maramureș invitați la dezbatere

Au fost descoperite hotărâri ale Consiliului Local prin care se renunța la pretenția de a se mai face investiții în bazele sportive returnate

Deputatul Brian Cristian, președinte USR Baia Mare și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Radu Trufan, președinte USR Maramureș au fost invitați la ALTERNATIVE pentru a dezbate punct cu punct teme care vizează scena sportivă și administrativă din municipiul Baia Mare și județ.

Deputatul Brian Cristian a venit cu date interesante referitoare la datoriile Clubului Minaur, punctând și sumele alocate pentru activitățile sportive de masă, dar și pe cele ale clubului în speță. Demnitarul a mers prin comparație, iar la un moment dat a explicat și cum nu s-a respectat legea în ceea ce privește alocarea a 30% din bugetul pentru sport, care ar fi trebuit direcționat spre activitățile sportive desfășurate de copii și juniori.

Întrebat despre cum se pierd banii la Minaur, Cristian Brian a venit cu un răspuns interesant legat de pasiunea viceprimarului cu atribuții de primar pentru pariurile sportive. Deputatul a concluzionat, că se gândește serios să facă o sesizare Agenției Naționale de Integritate.

Deputat Brian Cristian, președinte USR Baia Mare: ”Una din persoanele care negocia și contracte și bonusuri și comisioane și care avea acces direct la echipă, cel puțin la echipa de fotbal este domnul viceprimar cu atribuții de primar, Doru Dancus. Dacă ne uităm în declarația dumnealui de avere vedem că din pariuri sportive, numai anul trecut a avut venituri aproape cât indemnizația dumnealui de viceprimar. Deci un miliard și ceva de lei câștigați din pariuri sportive, aproape cât salariul lui de viceprimar, în condițiile în care dumnealui semna pentru jucători, dumnealui era tot timpul în vestiarul echipei.

Radu Trufan a intervenit pe subiect. Mai mult, Trufan a explicat și de ce a fost de fapt, returnată Sala Sporturilor și alte obiective, ministerului, de fostul primar și Gabriel-Zetea, mai cu seamă că acum, au fost crescute taxele de închiriere a spațiilor sportive (DETALII sus in VIDEO!).

Brian Cristian a declarat că au fost descoperite hotărâri de Consiliu Local prin care se renunța la pretenția de a se mai face investiții în aceste baze sportive. ”Consiliul Local de la acea vreme a preferat să le returneze fără nicio condiție, iar din punctul meu de vedere a produs o pierdere și pentru sport și pentru municipiu și pentru cetățenii din Baia Mare”, a precizat în emisiune, deputatul Brian Cristian.

Pe de altă parte, Radu Trufan a precizat suma care va fi alocată anul acesta pentru CS Minaur, insuficientă evident, dacă privim spre datoriile clubului.

Radu Trufan, președinte USR Maramureș: Vorbim despre un management defectuos al Clubului Minaur. Am văzut că domnul viceprimar Dancus intentioneaza sa faca un audit în cadrul Clubului. Așteptăm cu nerăbdare să iasă datele acestui audit, dar așa cum a precizat și colegul meu Cristian Brian, a fost direct implicat în ceea ce însemna gestiunea activităților clubului. (…)Am văzut proiecția de buget pe anul 2024, iar pentru Clubul Sportiv Minaur intenționează să aloce 11 milioane de lei. Asta înseamnă că, aduc sumele la jumătate. Astfel că, bugetul care va fi alocat este până la 30 iulie când… (Detalii SUS în VIDEO!)

Despre sesizarea depusă la Curtea de Conturi, despre lispa PUG-ului pe care ar fi trebuit să-l aibă municipiul Baia Mare, despre parcările de reședință, SUS ÎN VIDEO!

Alte subiecte abordate:

🟣Centrul RESPIRO Baia Mare, Centrul de zi de la Poienile de Sub Munte.
⚪️Rezervatia de zimbrii din Maramures(Proiect)
🔵Baza Salvamont Groșii Țibleșului
🟩Interactiuni cu baimarenii. 🟤Cetatenii sunt imvitati sa se alature organizatiilor USR Baia Mare si USR Maramures.

Va invitam sa ne urmariti‼️

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!