Naţionala masculină de polo pe apă a României a fost învinsă de echipa Olandei - Ziarul de Maramures

Naţionala masculină de polo pe apă a României a fost învinsă de echipa Olandei

Naţionala masculină de polo pe apă a României a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 9-8 (2-1, 2-3, 2-2, 3-2), marţi seara, în Grupa B a turneului preolimpic de la Rotterdam, relatează Agerpres.

Gazdele s-au impus dramatic, printr-un gol marcat de Jesse Koopman (fost jucător la CSM Oradea), cu patru secunde înainte de final. Olanda a început mai bine şi a condus cu 1-0 şi 2-1, dar tricolorii au întors scorul şi au avut avantaj de două goluri pe tabelă, 4-2. Gazdele au înscris de trei ori la rând (5-4), dar România a reuşit să ia avantaj de două ori, cu 7-6 şi 8-7, dar a încasat două goluri în ultimele 72 de secunde şi a pierdut al doilea său meci de la Rotterdam, după 6-16 cu Croaţia.

Pentru echipa României, antrenată de grecul Athanasios Kechagias, au punctat Vlad Georgescu (4 goluri), Vlad Dragomirescu (3) şi Alexandru Vătrai. Golurile batavilor au fost reuşite de Jesse Koopman (3), Jorn Muller (2), Guus van Ijperen, Robin Lindhout, Pascal Janssen şi Thomas Lucas.

Tot marţi, Rusia a surclasat Germania cu 17-5. În ultimul meci al zilei se vor înfrunta Franţa şi Croaţia.

Rusia ocupă primul loc, cu 5 puncte, urmată de Croaţia, 4 puncte, Olanda, 4 puncte, Franţa, 2 puncte, România, 1 punct, Germania, 0 puncte.

România va juca următorul meci, miercuri, de la ora 14:00 (ora României), contra Germaniei. Sferturile de finală sunt programate la 19 februarie, semifinalele în 20 februarie, iar finalele la 21 februarie. Primele trei clasate în turneu se califică la JO 2020.

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!