Portarul Hayder Al-Khafadji a semnat cu CS Minaur - Ziarul de Maramures

Portarul Hayder Al-Khafadji a semnat cu CS Minaur

Hayder Al-Khafadji s-a născut pe 21 septembrie 1997, are cetățenie suedeză și joacă pe postul de portar, fiind legitimat acum la echipa suedeză Hammarby. Are 1.80 m și 78 kg. Am discutat cu el și ne-a spus că nu este de origine egipteană, cum scria mai peste tot, ci de origine irakiană. A precizat că vorbeste limba arabă, suedeză, spaniolă și că se va strădui să învețe și românește.

Hayder a jucat la GIK Wasaiterna și Karra HF la nivel de juniori, după care a evoluat pentru Redbergslid IK (până în 2019), Halby (împrumutat în 2017), Karlskrona HK (până în 2021) și Hammarby IF HF (are contract până în vara acestui an).

Al-khafadji a ajutat anul trecut clubul să ajungă în playoff, iar anul acesta va juca finala Cupei Suediei împotriva IFK Kristianstad.

Hayder este o piesă importantă în echipa noastră, atât pe teren, cât și în afara acestuia. Ne va fi dor de el și bineînțeles că îi dorim toate cele bune în aventura lui în România.” – a declarat Kalle Matsson, directorul general al Hammarby Handboll, pe site.

Hayder a declarat pentru CS Minaur: “Am venit în Baia Mare pentru că am hotărât să fac un nou pas în cariera mea de handbalist profesionist, în afara Suediei. Am considerat că propunerea făcută de Baia Mare este o bună alegere pentru noi. De asemenea, a fost important pentru mine că am venit în același oraș împreuna cu prietena mea, care va juca pentru echipa de tete. Este foarte greu să găsești două echipe de handbal bune în același oraș. Este perfect pentru noi, a fost un factor decisiv pentru alegerea noastră. Acum joc la Hammarby și căutăm un loc între primele 3-4 echipe. Chiar următorul meci al nostru va fi cu Alingsas, echipa de pe locul 5, cu care ne luptăm pentru un loc de cupă europeană. Știu câteva lucruri despre Minaur, știu că e o echipă bună, care joacă în cupele europene. Am urmărit câteva meciuri pe internet. Am văzut că e o echipă solidă, cu apărare bună, cu jucători inteligenți. Sunt fercit și sper să ne înțelegem cât mai bine cu toții.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!