Schi alpin: Italianca Federica Brignone a câştigat Cupa Mondială de schi alpin la slalomul super-uriaş - Ziarul de Maramures

Schi alpin: Italianca Federica Brignone a câştigat Cupa Mondială de schi alpin la slalomul super-uriaş

Italianca Federica Brignone a câştigat prima sa cursă din acest sezon al Cupei Mondiale de schi alpin, după ce s-a impus duminică în slalomul super-uriaş din staţiunea italiană Val di Fassa, dar elveţianca Lara Gut-Behrami, locul doi, şi-a asigurat globul de cristal la această disciplină, potrivit AFP și Agerpres.

Brignone, cronometrată cu 1min14sec61/100, le-a devansat în clasament pe Lara Gut-Behrami cu 59/100 şi pe elveţianca Corinne Suter cu 72/100. Schioarea română Ania Monica Caill s-a clasat pe locul 43, cu 1min19sec57/100.

Gut-Behrami, care a câştigat cele două probe de coborâre de la Val di Fassa de vineri şi de sâmbătă, ocupă primul loc în clasamentul de la slalom super-uriaş cu 525 puncte şi nu mai poate fi ajunsă înaintea ultimului concurs din acest sezon. Elveţianca este urmată în clasament de Federica Brignone 323, Corinne Suter 310, Tamara Tippler (Austria) 272, etc.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, Gut-Behrami conduce de asemenea cu 1.227 puncte, urmată de slovaca Petra Vlhova 1.040, elveţianca Michelle Gisin 892, etc.

Slalomul super-uriaş de la Val di Fassa a fost marcat de două accidentări grave, care au întrerupt cursa mai multe minute, ale norvegiencei Kajsa Vickhoff Lie şi austriecei Rosina Schneeberger, care au fost transportate la spital.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!