Scrimă-JE 2023: Echipa feminină de spadă a României, clasată pe locul 10 - Ziarul de Maramures

Scrimă-JE 2023: Echipa feminină de spadă a României, clasată pe locul 10

Echipa feminină de spadă a României s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), joi, după ce a pierdut tragerea la sorţi în meciul pentru poziţiile 9-10, terminat la egalitate cu Georgia, 39-39, notează Agerpres.

Mihaela Leonte, Alexandra Predescu, Bianca Benea şi Greta Vereş au debutat cu stângul, fiind învinse de Israel cu 45-37 în optimile de finală. În primul meci pentru poziţiile 9-16, România a învins Lituania cu 45-36, iar apoi a câştigat în faţa Suediei cu 45-39, în confruntarea pentru locurile 9-12.

România a cucerit două medalii la scrimă la Jocurile Europene din Polonia, argint prin Ilinca Pantiş la sabie feminin şi bronz prin Mălina Călugăreanu la floretă feminin.

La Cracovia se acordă puncte pentru calificarea la JO 2024 doar în concursul pe echipe.

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!