Semimaraton organizat la Sapporo, cu 70 de zile înaintea startului Jocurilor Olimpice - Ziarul de Maramures

Semimaraton organizat la Sapporo, cu 70 de zile înaintea startului Jocurilor Olimpice

Preşedintele World Athletics, britanicul Sebastian Coe, a lăudat organizarea cursei de semimaraton din oraşul japonez Sapporo, ca un eveniment pregătitor în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, informează EFE, preluat de Agerpres

„Cu 70 de zile înainte de deschiderea JO de la Tokyo, este crucial să putem testa, iar Sapporo a dovedit astăzi că are cele mai bune capacităţi. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am văzut. Evenimentul a fost bine organizat şi bine orchestrat”, a spus Coe despre cursa care a servit drept test pentru maratonul olimpic, care urmează să încheie competiţiile din cadrul Tokyo-2020 pe 8 august.

Semimaratonul de miercuri a servit, printre altele, la testarea protocoalelor legate de sosirea sportivilor din afara Japoniei, ţară care nu permite în prezent intrarea nerezidenţilor, pentru a evita creşterea numărului de infectări, dar care trebuie să gestioneze sosirea a mii de sportivi, antrenori sau oficiali străini, cu ocazia Jocurilor care vor debuta pe 23 iulie.

„Covid-19 a fost o mare provocare pentru toată lumea până acum şi sunt încântat să spun că măsurile de prevenire a infectărilor au fost vizibile”, a adăugat preşedintele federaţiei internaţionale de atletism.

Printre altele, alergătorii prezenţi la Sapporo au fost testaţi zilnic, iar sportivilor li s-a permis să părăsească hotelurile doar pentru a participa la test, în timp ce populaţia locală nu s-a putut aduna pe străzi pentru a-i încuraja pe competitori.

Cursa feminină de semimaraton de la Sapporo s-a încheiat cu victoria japonezei Mao Ichiyama, care s-a impus cu timpul de 1 h 08 min 28 sec (record personal), în timp ce la masculin victoria a revenit kenyanului Hillary Kipkoech, cronometrat în 1 h 00 min 46 sec, precizează agenţia Kyodo.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!