Sportivi din patru județe, prezenți la concursul de triatlon ”Fii tu! - Cucerește Maramureșul” - Ziarul de Maramures

Sportivi din patru județe, prezenți la concursul de triatlon ”Fii tu! – Cucerește Maramureșul”

Un puștan de 10 ani, Tudor Mitru, a parcurs traseul de MTB care a dat bătăi de cap și celor mai iscusiți participanți.

Weekend plin de sport. Asociația Club Sportiv Gold Stars Baia Mare a organizat și în acest an o nouă ediție a competiției de triatlon ”Fii tu! – Cucerește Maramureșul”. Domeniul Mogoșa a fost locul unde sportivi amatori și profesioniști din patru județe, Bihor, Cluj, Constanța și Maramureș, s-au aliniat sâmbătă, 22 iulie, la start. Primarul orașului Baia Sprie, Alin Bârda, prezent la deschiderea evenimentului, a dorit succes tuturor participanților, declarându-se un susținător al sportului care pune în valoare atât potențialul sportiv, cât și turistic al zonei.

Ceața le-a dat bătăi de cap sportivilor care au înotat 1,5 km, încercând să vizualizeze balizele de pe lac care s-au văzut cu greu. Însoțiți în permanență de membrii Caiac Smile Satu Mare, președinte Ionuț Stancovici, participanții nu au renunțat. După ce au ieșit din apă, concurenții au pornit pe traseul tehnic de MTB, parcurgând 17 kilometri. S-a continuat cu traseul de alergare, de 9 km.
Locul I Open masculin a revenit lui Vaum Waldemar, urmat pe locul II de Alexandru Rozsa, locul III – Marcel Lele.

Ștafete:

Masculin:
Locul I – Andrei Cseh, Adrian Cătană, Ciprian Zoicaș
Locul II – Luca Zetea Barbul, Norbert Ninaci, Tamas Ninaci
Locul III – Vlad Marina, Popa Petrini, Sebastian Țirtea.

Mixt:
Locul I – Bogdan Nicule, Haranth Helmut, Gabriela Ninaci
Locul II – Alex Rozsa, Edmond Filcz, Andreea Filcz
Locul III – Ghiță Dâns, Adrian Kosma, Nicoleta Câmpan

Feminin:
Locul I – Delia Ana Kovacs, Mihaela Sabou, Monica Horotan

Copiii s-au întrecut în acest an la duatlon, constând într-o tură de MTB și alergare în jurul lacului.

Prima treaptă a podiumului a fost cucerită la masculin de Patrick Miclăuș, urmat de Alex Kovacs și Andrei Kovacs. La feminin, singura concurentă care s-a încumetat să parcurgă acest traseu a fost Szonja Rozsa.

De menționat este faptul că din ștafeta ”Mitreni” a făcut parte Tudor Mitru, care, alături de tatăl său, Dan Mitru, și unchiul său, Petre Mitru, a reușit să parcurgă tot traseul de MTB. O performanță notabilă pentru Tudor care are doar 10 ani. El a reușit să ajungă cu doar 12 minute față de cel mai bun timp înregistrat la acest traseu. Felicitări pentru curajul său având în vedere că traseul nu a fost deloc ușor din cauza ploii.

”Mulțumim tuturor celor care și-au adus aportul pentru ca acest eveniment să se organizeze și în acest an în condiții de siguranță maximă pentru concurenți. Felicitări participanților pentru curajul de a înota pe ceață, de a parcurge traseul MTB pe ploaie și cel de alergare pe căldură. Frumusețea acestei competiții stă în prieteniile care se leagă după linia de start și finish, prin dragostea și spiritul de fair-play implementat încă de pe acum copiilor care, deși concurenți, știu să se respecte între ei”, a subliniat Delia Ana Kovacs, președinta Asoci

Lasă un comentariu

Ziarul de Maramures

Trebuie să știi

error: Conținut protejat !!