Prezența femeii în lumea politică este importantă, consideră Radu Trufan, președintele USR Maramureș - Ziarul de Maramures

Prezența femeii în lumea politică este importantă, consideră Radu Trufan, președintele USR Maramureș

Prezența femeii în lumea politică și rolul pe care ea îl are într-un domeniu considerat până nu de mult exclusiv al bărbaților, a fost tema dezbătută în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat la sediul USR Maramureș.

Au punctat pe acest subiect: Radu Trufan, președintele organizației județene, Silvia Dinică, senator USR București, Simina Blaga, consilier local USR Vima Mică, Alina Gârbea, coordonatoarea proiectului “Femei în politică”, Cristian Brian, deputat USR Maramureș, Ștefan Pălărie, senator USR București, precum și Radu Panait, deputat USR Satu Mare.

USR Maramureș își dorește ca atât la nivel local, cât și național, femeile să fie încurajate să facă un pas spre politică. Asta cu atât mai mult cu cât, în momentul de față, la nivelul județului Maramureș se resimte lipsa acestora, au considerat cei prezenți.

Conform datelor, la nivelul Consiliului Județean Maramureș, din cei 35 de consilieri județeni, doar 6 sunt femei, iar la nivelul Consiliului Local Baia Mare, din 23 de consilieri municipali, doar patru sunt femei. Acest aspect nu este îmbunătățit nici în ceea ce privește numărul femeilor care ocupă o funcție de primar. Din cele 76 de unități administrativ-teritoriale din județul nostru, doar 7 sunt conduse de femei.

Acest proiect, care are un rol important în a schimba mentalitatea tuturor celor care mai cred că rolul femeii este strict în familie, a fost prezentat în mai multe localități din țară și din Maramureș. Doamnele din USR sunt un exemplu clar că femeia este apreciată în politică, a precizat pentru ziaruldemaramures.ro, președintele USR Maramureș, Radu Trufan.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!