Călin Bota, deputat PNL MM: Campusul pentru învățământul dual, pe lista proiectelor finanțate din fonduri europene - Ziarul de Maramures

Călin Bota, deputat PNL MM: Campusul pentru învățământul dual, pe lista proiectelor finanțate din fonduri europene

O veste foarte bună pentru învățământul maramureșean și pentru dezvoltarea județului nostru. Proiectul campusului pentru învățământ dual din Maramureș este pe lista proiectelor eligibile pentru finanțarea din fonduri europene, punctajul obținut plasându-ne pe locul 10 din 29 de proiecte admise.

În regiunea Nord-Vest au fost acceptate doar 3 proiecte, la Cluj, Bihor și Maramureș, a precizat astăzi, 23 iunie, deputatul Călin Bota în cadrul emisiunii ALTERNATIVE, emisiune produsă de ziaruldemaramureș.ro. (JOS EMISIUNEA)

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Proiectul are o valoare de 25 de milioane de euro – 21 de milioane de euro sunt asigurați din fonduri europene, prin PNRR, restul din bugetul Consiliului Județean. Campusul urmează să fie finalizat în septembrie 2025, când va fi pus la dispoziția Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual, din care fac parte, pe lângă Consiliul Județean Maramureș, Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș”, Liceul Tehnologic ”Transilvania”, Colegiul Tehnic “George Barițiu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie și Școala “Lucian Blaga” din Fărcașa. Pe această cale îl felicit pe președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, pentru inițierea și susținerea unui proiect care va dezvolta învățământul profesional din Maramureș și îl va duce la standarde europene!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!