Un nou sistem de disputare a campionatului intern de rugby - Ziarul de Maramures

Un nou sistem de disputare a campionatului intern de rugby

După mai bine de un deceniu (ediția 2011) de la instituirea noului format al eșalonului de elită al rugby-ului Românesc, SuperLiga de Rugby, diriguitorii sportului cu balonul oval au decis ca din acest an să implementeze un nou sistem de disputare a campionatului intern de rugby, sistem care include comasarea primelor două eșaloane valorice.

În atare condiții s-a decis ca din acest an un număr de 15 echipe să formeze actuala Ligă Națională de Rugby. Varianta agreată de marea majoritate a delegaților a fost acea de împărțirea pe criterii regionale a celor 15 competitoare în două grupe.

Din grupa A vor face parte; campioana en-titre C.S.M. Știința Baia Mare, Sport Club Municipal Timișoara, C.S.U. Cluj Napoca, Clubul Sportiv Știința Petroșani, Rugby Club Gura Humorului, Clubul Sportiv Municipal Suceava, C.S.U Arad repsectiv C.S.U. Alba Iulia, în timp ce din grupa B vor face parte; Clubul Sportiv Dinamo București, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, Clubul Sportiv Năvodari, Rugby Club Bârlad, Clubul Sportiv Municipal Galați, Rugby Club Grivița București în speță Clubul Sportiv Politehnica Iași.

Potrivit altgoritmului în faza grupelor fiecare echipă va juca 6 respectiv 7 partide, urmând ca primele două clasate să se califice în faza play-off-ului, în timp ce restul echipelor vor evolua în play-out. În play-off vor fi programatre pe sistem tur-retur câte 6 jocuri pentru fiecare echipă, urmând ca în semifinală se se întâlnească ocupantele locurilor 1 cu 4 respectiv 2 cu 3. În play-out cele 11 formații vor juca câte zece partide de echipă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!