Baia Mare: Sancțiuni în valoare de 43.100 de lei aplicate șoferilor care nu și-au achitat staționarea în parcările publice cu plată - Ziarul de Maramures

Baia Mare: Sancțiuni în valoare de 43.100 de lei aplicate șoferilor care nu și-au achitat staționarea în parcările publice cu plată

Sancțiuni în valoare de 43.100 de lei au fost aplicate șoferilor care nu și-au achitat în 48 de ore staționarea în parcările publice cu plată aflate pe raza municipiului Baia Mare. Alte amenzi în cuantum de 81.000 de lei au fost aplicate conducătorilor auto care au staționat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități fără drept.

Începând cu data de 24 martie 2021, polițiștii locali din cadrul Birou Circulație au derulat mai multe controale în parcările publice cu plată de pe raza municipiului Baia Mare. De la data menționată și până în prezent, polițiștii locali au aplicat un număr de 4.363 înștiințări în valoare de 62.785 lei și au întocmit un număr de 431 procese verbale de contravenție în valoare de 43.100 conform H.C.L. 155/2018; au fost emise un număr de 99 invitații pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a deține un card valid în acest sens, conform H.C.L. 155/2018, în valoare de 49.500 lei și au fost întocmite un număr de 63 procese verbale de contravenție în valoare de 31.500 lei.

Potrivit art. 3 din H.C.L. 155/2018, lipsa tichetului, abonamentului sau a unui mesaj telefonic valabil pentru parcarea respectivă, depășirea timpului conferit de tichet sau mesaj, neafișarea la loc vizibil a tichetului care îi conferă dreptul la parcare, nerespectarea marcajului rutier de parcare, blocarea accesului în parcare și ocuparea locurilor rezervate constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 100 de lei și 200 de lei.

Potrivit art. 4, lit. g) din H.C.L. 155/2018, parcarea autovehiculelor/vehiculelor pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap, constituie contraveție și se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2.000 de lei.

Pe această cale, Directia Poliția Locală Baia Mare aduce la cunoștința cetățenilor din Baia Mare, care dețin autovehicule în proprietate și utilizează parcarile publice cu plată, să-și achizitioneze, după caz, abonamente, tichete de parcare sau să apeleze la plata prin SMS atunci când utilizează aceste parcări.

Activitățile de control vor continua și în perioada urmatoare.

Acțiunile Direcției Poliția Locală sunt dispuse de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Foto-Primăria Municipiului Baia Mare

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!