Baia Mare: Nu uitați să plătiți taxa pentru parcarea publică! Polițiștii locali fac controale

Când staționați într-o parcare aflată pe raza municipiului Baia Mare, nu uitați că este necesar să aveți asupra voastră fie abonamentul, tichetul sau dovada plății prin SMS. Din această săptămână, polițiștii locali au început să verifice șoferii care folosesc parcările publice.

Directia Poliția Locală Baia Mare aduce la cunoștința cetățenilor din Baia Mare, care dețin autovehicule în proprietate și utilizează parcarile publice cu plată, să-și achizitioneze, după caz, abonamente, tichete de parcare sau să apeleze la plata prin SMS atunci când utilizează aceste parcări. Din 22 martie 2021, polițistii locali din cadrul Biroului Circulație au început desfășurarea de acțiuni de control, transmite instituția.

Persoanele proprietare de autovehicule, care utilizează parcarile publice cu plată, de pe raza municipiului Baia Mare, care la momentul controlului, nu dețin abonamente de parcare, tichete de parcare sau dovada plății prin SMS riscă o amendă cuprinsa între 100 și 200 de lei, conform HCL nr.182/2020 în timp ce contravaloarea unui abonament anual de parcare, valabil pentru toate parcarile publice cu plata este de 100 lei, relatează sursa citată.

Acțiunile de control vor continua și în urmatoarea perioadă, scopul polițistilor locali fiind unul preventiv și de informare al cetățenilor cu privire la prevederile legale și în ultimă instanță aplicarea de sanctiuni contraventionale.

Acțiunile Direcției Poliția Locală sunt dispuse de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Foto-arhiva-Primăria Municipiului Baia Mare

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!