Vineri, 1 octombrie 2021, a fost pusă în mișcare prima telegondolă de la Pârtia Olimpică Borșa. Specialiștii au testat instalația. Telegondola a urcat până în vârful pârtiei, la cota 1600.
Instalația va fi finalizată în luna noiembrie când vor fi puse în mișcare 56 de telegondole care vor putea transporta 1800 de turiști pe oră. De la plecarea din stație și până la destinație, telegondola parcurge traseul în maximum 7 minute. Cei care nu vor dori să ajungă în vârful pârtiei vor putea opta pentru o coborâre la stația intermediară.
Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa: ”După 14 ani de așteptare, prima gondolă a intrat în stația de plecare și a fost pregatită să urce până la vârful pârtiei. În luna noiembrie, instalația va fi gata și toate cele 56 de gondole vor putea duce 1800 de turiști pe oră, până sus, iar de acolo vom putea coborî pe schiuri pe cele doua variante ale pârtiei: pe pârtia roșie de 3 km sau pe pârtia albastră de 4 km. Nu ne va speria nici lipsa zăpezii deoarece pârtiile sunt dotate cu instalație de zăpadă artificială, nici ziua scurtă din iernile lungi din Borșa pentru că avem nocturnă. Pe lângă toate acestea vom avea și spații de parcare, zonă comercială, apres schi, club de seară, centru de închiriat schi și școală de schi. La propriu, avem tot ce trebuie pentru turiștii să aibă o vacanță, un sejur impecabil la Borșa.”
În vârful pârtiei se va construi Observatorul Astronomic, terasa belvedere, un restaurant, precum și un refugiu montan și un refugiu SALVAMONT, toate acestea putând fi realizate în baza unui proiect derulat prin fonduri europene, valoarea acestuia ridicându-se la 2,5 milioane de euro.
Stația a fost vizitată în weekendul care tocmai s-a încheiat și de jurnaliștii care au participat la masa rotundă organizată de Nord TV în localitatea Borșa. Presa a fost prezentă în mai multe puncte importante care țin de proiectul Pârtia Olimpică Borșa, un proiect de mare amvergură nu doar pe plan local, ci și național, pe acest subiect urmând să revenim cu detalii.
De precizat ar mai fi faptul că proiectul este semnat de primarul Ion Sorin Timiș, care alături de echipa sa a știut să pună lucrurile în mișcare. Toți jurnaliștii care au participat la această vizită de lucru au fost impresionați de amploarea lucrărilor, realizând că dacă un primar dorește cu adevărat să aibă un aport real în comunitatea pe care o păstorește, SE POATE!