Cinematograful Dacia va intra în reabilitare în primăvara viitoare, anunță primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș

A fost finalizată procedura pentru desemnarea societății care va realiza proiectul tehnic pentru reabilitarea și modernizarea Cinematografului Dacia din Baia Mare. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Cătălin Cherecheș.

Edilul a precizat că, clădirea va intra în reabilitare din primăvara anului viitor.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: ”Am finalizat procedura pentru desemnarea societății de arhitectură care va realiza proiectele tehnice în vederea reabilitării și modernizării a două edificii emblematice pentru Baia Mare: Cinematograful Dacia și Teatrul Municipal Baia Mare. În primăvară, imediat ce vremea o să permită, demarăm reabilitarea. Vom impune un termen de execuție de 12 luni, însă cel mai important este să se facă lucrări de calitate pentru că prin aceste două investiții mai face un pas major pentru modernizarea orașului nostru.”

De precizat ar fi faptul că clădirea a fost întăbulată pe municipiul Baia Mare în anul 2020 după mai mulți ani de procese avute cu România Film (RADEF), dar și cu o firmă sătmăreană care intenționa să cumpere imobilul și care a închiriat de la RADEF un spațiu pe care l-au transformat în sală de bowling.

Foto-Cătălin Cherecheș, Facebook

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!