C.S.M. Știința Baia Mare singura formație care a jucat toate finalele de SuperLigă - Ziarul de Maramures

Breaking News

C.S.M. Știința Baia Mare singura formație care a jucat toate finalele de SuperLigă

De mai bine de un deceniu, eșalonul de elită al rugby-ului românesc se joacă sub o nouă titulatură și anume SuperLiga de Rugby.

Cu doar o zi înainte de căderea cortinei peste cea de-a 104 ediție a campionatului intern (a 11 de SuperLigă), în lupta pentru un nou trofeu sunt angrenate campioana en-titre C.S.M.Știința Baia Mare respectiv C.S.A.Steaua București (cel mai longeviv adversar al zimbrilor din istorie).

Istoria ultimilor 11 ani ne confirmă faptul că actuala deținătoare a trofeelor campionat-cupă, C.S.M.Știința Baia Mare este singura formație din România care a jucat toate cele zece finale de SuperLigă, cinci dintre ele fiind și câștigate. De partea cealaltă Clubul Sportiv al Armatei Steaua București rămâne în acest ultim deceniu după Sport Club Municipal Timișoara, singura formație care a disputat două finale însă ambele au fost pierdute. În schimb militarii rămân liderii medaliilor de bronz obținute, patru dintr-un total de șase jucate.

Cât privește numărul formațiilor care au fost prezente în intervalul 2011-2021 la startul SuperLigii, acesta se ridică la 11. Singurele integraliste ale campionatului intern de rugby rămân C.S.M.Știința Baia Mare, Clubul Sportiv Dinamo București, C.S.Universitatea Cluj, Rugby Club Municipal Timișoara și Steaua București, în timp ce C.S.M.Olimpia București a bifat prezența în opt dintre sezoane. În patru dintre ediții a fost prezentă și Rugby Club Județean Farul Constanța, iar Politehnica Iași și A.C.S.Tomitanii Constanța au bifat câte trei ediții. În ultimele două sezoane și-a făcut apariția și Sport Club Municipal Buzău, C.S.U. Arad fiind singura aparițe pasageră a acestui eșalon de elită al rugby-ului românesc cu un sezon în ediția de debut 2011.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!