Statele Unite condamnă atacurile Iranului în Pakistan, Irak şi Siria - Ziarul de Maramures

Statele Unite condamnă atacurile Iranului în Pakistan, Irak şi Siria

Statele Unite au condamnat miercuri recentele atacuri iraniene în Irak, Siria şi Pakistan, în timp ce Teheranul a asigurat că acţionează împotriva „grupurilor teroriste anti-iraniene”, informează AFP și Agerpres.

„Condamnăm aceste lovituri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, denunţând faptul că Iranul „a încălcat graniţele suverane ale vecinilor săi în ultimele zile”.

Pakistanul a acuzat miercuri Teheranul de comiterea unui atac aerian care a ucis doi copii pe teritoriul său, după raiduri similare efectuate în Irak şi Siria de către Iran împotriva a ceea ce regimul de la Teheran a spus că sunt „grupări teroriste anti-iraniene”. Islamabad a considerat atacul, care a avut loc marţi seara în apropiere de graniţa comună, „total inacceptabil” şi nejustificat.

Ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian a insistat că forţele armate ale Republicii Islamice au vizat „grupul terorist iranian” Jaish al-Adl din Pakistan.

Marţi, Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra a ceea ce susţine că sunt cartiere generale „de spionaj” şi ţinte „teroriste” în Siria şi Kurdistanul autonom din Irak.

Aceste atacuri iraniene au loc într-un moment în care Orientul Mijlociu este zguduit de războiul dintre mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi Israel în Fâşia Gaza şi atacurile rebelilor houthi din …Materialul integral -AICI-

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!