Senatorul Cristian Niculescu Țagarlas a participat la conferința internațională dedicată Zilei europene pentru comemorarea Holocaustului împotriva romilor și sinti - Ziarul de Maramures

Senatorul Cristian Niculescu Țagarlas a participat la conferința internațională dedicată Zilei europene pentru comemorarea Holocaustului împotriva romilor și sinti

Cristian Niculescu Tagarlas, senator PNL Maramureș: Comemorare și rememorare la conferința internațională dedicată Zilei europene pentru comemorarea Holocaustului împotriva romilor și sinti, care are loc în aceste zile la Cracovia și Birkenau și la care am onoarea să particip, în calitate de reprezentant al Comisiei juridice din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Multă încărcătură emoțională s-a resmițit în discuțiile care au avut loc între participanții la evenimentul „Mărturia mea pentru tineri – transmiterea memoriei pentru viitorul comemorării și educației despre Holocaust”, concluziile convergând în aceeași direcție: frustările sociale care conduc la mișcări extremiste în Europa pot avea o influență negativă, cu efecte pe termen lung, și trebuie descurajate total.

Nu putem repeta greșelile din trecut, iar, în actualul context geo-politic, trebuie să readucem aminte lumii toate crimele împotriva umanității care s-au succedat în ultimii 100 de ani.

Fiecare dintre noi trebuie să avem un moment de reflecție privind ororile conflictelor trecute și recente. Sunt fronturi active lângă granița noastră și nu putem asista impasibili la urmările acestor confruntări sângeroase. Din contră, trebuie să înțelegem cât de important este pentru viitorul nostru și al generațiilor care vin să conviețuim unii cu alții indiferent de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială sau convingeri.

Zi de zi trebuie să învățăm lecția toleranței și a respectului reciproc pentru că doar prin cultivarea acestor valori putem aspira la o lume mai bună, o lume a păcii și a demnității umane.

Cristian Niculescu Tagarlas, senator PNL Maramures

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!