2.594,80 de lei factura de regularizare la curent. Băimăreanul locuiește într-un apartament modest cu două camere

2.594,80 de lei. Atât are de achitat regularizarea la energia electrică pentru perioada 25 mai-26.08.2022 (3 991 kWh), un cetățean care locuiește într-un apartament modest cu două camere în Cartierul Vasile Alecsandri din Baia Mare.

Ieri, 16 septembrie, a fost depusă în cutia poștală factura, cu data scadentă 14.09.2022. Ca oricare dintre noi, omul a luat plicul și l-a desfăcut. A avut un șoc când a văzut că are de achitat aproape 2.600 de lei (26.000 de lei vechi).

”Am ajuns în casă și am desfăcut plicul. Când am văzut cât am de plătit mi s-a făcut rău. Mi-a urcat tensiunea. La un apartament cu două camera să vină 2.600 de lei? Toată instalația e led, nu am stat cu lumini aprinse, peste vară am fost la țară. De unde să am o astfel de factură? Nu am un salar de 2.600 de lei/lună. Cea mai mare factură de până acum a fost de 110 lei. Niciodată la regularizări nu am plătit mai mult de 100 de lei. Nu desfășor în casă activități care să implice un consum mare de current. Mă voi adresa Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Maramureș. Am înțeles că sunt calcule alambicate. Dar, de ce? Pentru că așa doresc băieții deștepți din energie? Să nu mai poată nici comisarii CJPC să înțeleagă schemele de calcul? În ce țara lui pește trăim?”, ne-a scris astăzi băimăreanul.

Un alt caz sesizat redacției noastre este cel al unui maramureșean care locuiește într-unul din satele arondate comuunei Copalnic Mănăștur. Acesta ne-a relatat în cursul serii de ieri, 16 septembrie, că a primit factura, regularizarea, 1.500 de lei. Omul locuiește la casă.

”Nu am stat cu aparatul de sudură în priză tot timpul, căci nu sudez și nu dețun un astfel de apparat. Nu am înțeles de unde consumul pe care l-au trecut pe factură. M-am dus la ei și am cerut în scris să vină și să verifice pentru că nu am cum să fac un astfel de consum, iar prețul e uriaș pentru mine și familia mea.”

Soluția pentru a ocoli astfel de cazuri este autocitirea, atât la curent, cât și la gaz. Estimarea vine cu facturi mari. Dar dacă vă autocitiți contoarele și transmiteți corect indexurile veți plăti atât cât consumați. Mai mult, pe piață există mai mulți furnizori, cum e cazul energiei electrice, puteți opta pentru oferta cea mai bună. Nu e neapărat să vă cramponați veșnic la un singur furnizori dacă sunteți nemulțumiți. Mai mult, nu aruncați facturile vechi dacă ați rămas pe calcule de estimare! S-ar putea să aveți nevoie de ele!

Într-o altă ordine de iedei, pentru că vine iarna și vom avea un consum de energie ceva mai ridicat trebuie să știți că, dacă primiți facturi la energie, curent-gaz, față de care aveți anumite dubii, vă puteți adresa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş care se găsește în Baia Mare pe str. Dimitrie Cantemir nr. 4B, cod 430093. Informații puteți obține la numărul de telefon 0262/218.887. Reclamațiile se pot depune și prin poșta electronica la [email protected]

3 Comentarii

  • Poți citi contorul să trimiți indexul că Electrica și Eon gaz tot la 3 luni fac regularizare și nouă care trimitem citire Eu de 5 ani dau citire și la gaz și la curent dar la 3 luni îmi vine factura cu regularizare dovada că indexul care eu îl citesc și îl plătesc o data la regularizare îl mai plătesc odată.Astua sunt băieții deștepți in energie

  • aici este vorba de o eroare tehnica, cel mai probabil contor defect… asemenea consum nu poti obtine vara nici daca esti 100% electric 🙂

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!