55 de fagi tăiați ilegal în Suciu de Sus. Prejudiciul se ridică la 9.400 de lei

Polițiștii Secției 7 Suciu de Sus au fost sesizați prin 112, weekendul trecut, cu privire la faptul că în locul numit Clompoș Săcătura, de pe raza localității Suciu de Sus a fost tăiat și sustras material lemons.

La fața locului au fost solicitați tehnicianul criminalist din cadrul oraşului Târgu Lăpuş, dar şi patru lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Groșii Țibleșului care au identificat 55 de cioate de esenţă fag, tăiate şi sustrase ilegal, cauzându-se un prejuduciu de peste 9.400 de lei. Totodată, de la faţa locului au fost ridicați în vederea confiscării peste 14 mc de material lemnos de esenţă fag, în valoare de peste 2.300 de lei, aceștia fiind predați organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Groşii Ţibleşului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, a transmis astăzi Poliția Maramureș.

Și la Strâmtura

Și polițiștii Postului de Poliție Comunal Băiuț au desfășurat o acţiune privind prevenirea şi combaterea transportului ilegal de material lemnos şi exploatarea masei lemnoase. Cu această ocazie au fost depistați 7,20 mc lemn de foc, esență fag, fasonat la 1 m lungime, depozitat în apropierea unei locuințe din Strâmtura.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat proprietarul materialului lemnos ca fiind un bărbat, de 39 de ani, care a relatat faptul că materialul lemnos îi aparține, dar nu deține nici un document de proveniență.

Localnicul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu 3.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 1.180 de lei a fost confiscat și dat în custodie organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț.

Și în acest caz, polițiștii fac verificări cu privire la stabilirea cu exactitate a provenienței masei lemnoase.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!