(ACTUALIZARE)Turistii au fost recuperați/Turist polonez ucis de avalanșă, zona Pasul Prislop, Borșa

Acesta era pe snowmobil când a fost surprins de zăpadă/Un elicopter survolează zona

Un apel la 112 efectuat în jurul orei 14.21 a anunțat faptul că trei persoane au fost surprinse de avalanșă în Vârful Prislop, Borșa.

(PRIMELE INFORMAȚII) Contactat telefonic, salvamontistul Nicoară Andreica a precizat pentru Ziarul de Maramureș că este vorba despre un grup de polonezi și că alături de colegii săi se îndreaptă spre Vf. Prislop pentru recuperarea turiștilor.Tot Andreica a precizat că o personă este decedată.

(PRIMELE INFORMATII) Contactat telefonic, primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș a declarat pentru ziarul nostru că cele trei persoane au mers în Prislop cu snowmobilele. Avalanșa i-a surprins, doi dintre ei reușind să iasă de sub zăpadă.

Ioan Sorin Timiș, primar Borșa: ”Trei polonezi au mers cu snowmobilele în Pasul Prislop. Au fost surprinși de avalanșă, iar din pacate unul dintre ei a decedat, ceilalți doi au reușit să iasă singuri din zăpadă. Echipa SALVAMONT BORȘA se deplasează acum pentru recuperarea lor, ca să-i aducă la bază. Un elicopter SMURD survolează zona să vadă dacă nu sunt și alte pericole de avalanșă.

Informatiile au fost confirmate si de seful SALVAMONT Maramures, Dan Benga cu privire la producerea avalansei.

Stire in curs de ACTUALIZARE.

ACTUALIZARE ora 14.57

Cornel Băbuț, ISU Maramureș: Intervin Sectia de Pompieri Viseu de Sus, cu 2 echipaje EPA SMURD si Salvamont Borsa, Jandarmeria  Maramureș. Fortele de interventie au ajuns la fata locului. Doua victime sunt in viata si vor fi evaluate medical, iar una este decedata. Victimele au fost găsite la cca 15 km de la drum. Din informatiile disponibile in acest moment, victimele sunt turisti polonezi.

ACTUALIZARE ora 17.11

Salvamontistul Nicoară Andreica a relatat pentru Ziarul de Maramureș că turiștii polonezi au fost recuperați. Unul din cei doi, care a reușit să scape de avalansă este rănit și urmează să primească îngrijiri medicale după ce va ajunge la punctul în care se află echipajul medical. Momentan, acestia coboară Pasul Prislop spre șosea. Și corpul neînsuflețit al persoanei decedate a fost ridicat de la locul incidentului. Cadavrul va fi preluat de angajații IML. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte care au dus la producerea incidentului.

Foto-De la locul avalansei de astazi

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!