Adriana: A început să i se învinețească fruntea.” Tânăra mamă a devenit EROU pentru fiul ei, Matei. Manevrele învățate la cursurile lui Vasile Vlașin i-au salvat viața băiețelului

Adriana Bolojan are 25 de ani și trăiește în orașul Zalău, județul Sălaj. Femeia are un ghemotoc de om de doar un an și șapte luni. Tânăra mămică ne-a mărturisit că nu ajung cuvintele pentru a-i putea mulțumi lui Vasile Vlașin deoarece în urma cursurilor de prim ajutor susținute de el, în localitatea Zalău, a reușit să-și salveze băiețelul.

Timp de două zile, respectiv 9 și 10 martie, Vasile Vlașin a desfășurat cursuri de prim-ajutor în orașul Zalău. Adriana Bolojan a participat la orele teoretice și practice în data de 10 martie.

Următoarea zi, adică ieri, 11 martie, în jurul orei 12.00, pe când se afla în baie, ca să pună câteva haine la spălat, cu Matei care se afla lângă ea, băiețelul a luat o pastilă de detergent din care a mușcat. Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Adriana a tras aer în piept și a fost stăpână pe ea deoarece a știut exact ce trebuie să facă.

Adriana Bolojan: ”A început să i se învinețească fruntea. Mi-am dat seama că are substanța în gură și pe faringe pentru că se auzea că nu poate înghiți. Nu a fost o cantitate mare însă a fost suficientă ca să se înece. L-am luat imediat, l-am pus pe picioarele mele culcat, cu fața în jos și l-am lovit ușor între omoplați, așa cum am învățat cu o zi înainte la cursul domnului Vasile Vlașin. În permanență mă uitam să văd dacă elimină ce avea în guriță. Ulterior, a început să plângă și am fost ușurată pentru că am știut că își va reveni, exact cum am învățat la curs. Am luat copilul și l-am dus la urgență unde i s-a dat o substanță. A vomat de trei ori, a avut scaune mai moi.”

Concidență sau nu, Adriana spune că Universul a fost alături de ea și Matei.

Adriana Bolojan: ”Universul a fost acolo cu noi. Puteam să nu merg la curs, să mă pierd și să nu știu cum să-l salvez, iar finalul să fie unul grav. Am avut puterea și stăpânirea de a nu mă pierde. Am știut exact ce trebuie să fac pentru că am învățat cu o zi înainte la curs. Am aplicat manevrele așa cum ne-a arătat domnul Vasile Vlașin la orele practice, manevrele pentru sugari. Îi mulțumesc pentru ceea ce face pentru noi, toți.”

Adriana încurajează părinții să se îndrepte spre aceste cursuri și spune că ar trebui să fie obligatorii în școli, licee și facultăți.

Adriana Bolojan: ”Am participat și la alte cursuri de prim-ajutor însă nu am înțeles ce ne spuneau deoarece erau folosiți termeni medicali. Domnul Vlașin ne-a explicat pe limba noastră și am înțeles tot. Încurajez pe toată lumea, de la mic la mare, să urmeze aceste cursuri deoarece sunt foarte importante. Ne dau posibilitatea să-i salvăm pe cei de lângă noi, cu adevărat. Păcat că aceste cursuri nu sunt desfășurate și în școli, licee, facultăți. Ar trebui să fie obligatorii ca știm cum să acționăm în astfel de situații.”

Tânăra mămică speră ca Vasile Vlașin să revină în orașul Zalău. Aceasta dorește să se implice în acțiunile de promovare a acestor cursuri. Matei este bine.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!