Casa de Cultură din Baia Sprie a găzduit vernisajul expoziției ”Medio Monte-spiritul locului în repere identitare”

La Casa de Cultură din Baia Sprie a avut loc vernisajul expoziției temporare «Medio Monte-spiritul locului în repere identitare», organizată de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în colaborare cu Primăria Orașului Baia Sprie și Asociația „E Ceva Bine” – București.

Expoziția este curatoriată de Diana Robescu, curator în cadrul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și face parte din proiectul „Drumul binelui – o hartă afectivă a Patrimoniului UNESCO din România”, care are ca scop celebrarea a 10 ani de la declararea Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România, a transmis administrația orașului Baia Sprie.

Invitații vernisajului au fost: Robert Strebeli – managerul MuzeuluiJudețean de Artă, conf. univ. dr. Greti Papiu, părintele Ioan Ardelean și Iulian Văcărean – președintele Asociației „E Ceva Bine”.

Evenimentul a început cu un recital de violă și pian susținut de Daniel Breban și Alexandra Pușcaș, elevi ai Colegiului de Arte Baia Mare și s-a încheiat cu prestația interpretei de muzică populară și religioasă din Maramureș, Măriuca Verdeș.

Lucrările de pictură, sculptură și grafică incluse în expoziția «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare», ilustrează frumusețea cadrelor naturale din Baia Sprie și împrejurimi și relația afectivă dintre oameni, locuri și monumente ca elemente care s-au influențat reciproc de-a lungul timpului.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 16 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024, luni și joi între orele 9.00 – 18.00, marți și miercuri între orele 8.00 – 16.00, iar vineri între orele 8.00 – 14.00. Accesul se realizează pe bază de bilet gratuit.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!