Conducerea Spitalului Suport Covid cu sprijinul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, dar și al specialiștilor în nutriție reușesc să asigure un meniu adecvat persoanelor care ajung să fie internate în această unitate medicală.
Conform HG 851/2018, suma alocată zilnic pentru un pacient bolnav de TBC este de 16 lei, de 15 lei pentru cel care suferă de diabet, de 10 lei pentru alți bolnavi (SARS-CoV-2) și de 12 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 16 ani. Fiecare bolnav primește 2 litri de apă/zi și 1 litru de ceai/zi.
Facem precizarea că acești bani nu sunt suficienți, raportat la prețul pieței în ceea ce privește alimentele, legumele, fructele și produsele de carmangerie însă conducerea instituției medicale, cu sprijinul primarului Cătălin Cherecheș, reușește să asigure un meniu complex și bun bolnavilor internați la Spitalul Suport Covid din Baia Mare.
Surse apropiate au relatat faptul că, cadrele medicale încurajează pacienții să mănânce și să bea lichide deoarece alimentația este foarte importantă în lupta cu SARS-CoV-2.
Mai jos găsiți fotografii cu meniul.