Ionel Bogdan: La fiecare 1 Decembrie ne cinstim eroii, care ne-au arătat că uniți, românii pot depăși orice obstacole - Ziarul de Maramures

Ionel Bogdan: La fiecare 1 Decembrie ne cinstim eroii, care ne-au arătat că uniți, românii pot depăși orice obstacole

1 Decembrie este despre România, este ziua în care fiecare dintre noi, oriunde ne-am afla, simțim aceeași emoție puternică și mândrie că aparținem unei națiuni libere și independente.

Am depus coroane de flori la Monumentul Ostașului Român, bustul lui I.C. Brătianu, bustul lui Iuliu Maniu, grupul statuar Avram Iancu și bustul lui George Pop de Băsești din Baia Mare, în semn de prețuire și recunoștință pentru înaintașii noștri. Tot pentru a-i omagia pe Vasile Lucaciu și George Pop de Băsești, personalități marcante ale vremii, luptători pentru unitatea tuturor românilor, care și-au pus amprenta pe înfăptuirea Marii Uniri de la 1918, am depus azi coroane de flori la mormântul ”Leului din Șișești” și la bustul lui George Pop de Băsești.

La fiecare 1 Decembrie ne cinstim eroii și întemeietorii de patrie, care ne-au arătat că uniți, românii pot depăși orice obstacole și că spiritul nostru nu poate fi niciodată înfrânt.

Noi, astăzi, avem datoria să lăsăm urmaşilor noştri o moştenire de care să fie mândri, să dăm un exemplu de unitate, respect și determinare pentru consolidarea democrației și pentru construirea unui viitor pe măsura trecutului nostru glorios.

Să privim cu recunoștință spre momentele care au marcat împlinirea idealului nostru național și cu optimism spre viitor!

🇷🇴La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! La mulți ani, dragi maramureșeni!

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!