Țigări de contrabandă ascunse în scaunele auto pentru copii

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 4.300 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de peste 51.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. O parte din țigări a fost ascunsă de către două femei în două scaune auto pentru copii.

Ieri, 18 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Iulia Stan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației: ”Astfel, în jurul orei 18.00, colegii noştri au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Bocicoiu Mare, județul Maramureș, un autoturism marca Jaguar, înmatriculat în România. La volanul mașinii se afla o femeie, cetățean ucrainean, în vâstă de 26 de ani, iar ca pasager pe scaunul din dreapta o altă femeie, cetățean român, de 21 de ani, domiciliată pe raza județului Maramureș. La un control preliminar al autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit o sacosă cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mașinii împreună cu cele două femei la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor. În urma unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, lucrătorii noștri au constatat că în maşină se aflau două scaune auto pentru copii, care au fost decupate și în interior au fost ascunse țigări. ”

Întreaga cantitate de țigări decoperită în mașină a fost inventariata și s-a constatat ca este vorba de 487 pachete țigări de proveniență ucraineană și Duty-Free, în valoare de aproximativ 5.700 lei. Drept urmare, marfa a fost confiscată, autoturismul în valoare de 51.450 lei a fost indisponibilizat, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!