ADI Deșeuri MM: Nicio primărie din Zona 1 de colectare nu a fost sancționată de Garda de Mediu - Ziarul de Maramures

Breaking News

ADI Deșeuri MM: Nicio primărie din Zona 1 de colectare nu a fost sancționată de Garda de Mediu

Pentru prima dată, nicio primărie din Zona 1 de colectare nu a fost sancționată în urma controlului anual desfășurat de Garda de Mediu în ceea ce privește colectarea selectivă. Aceasta a constatat o îmbunătățire substanțială a indicatorilor de colectare selectivă în cele 31 de UAT-uri care compun Zona 1 de colectare, transmite ADI Deșeuri Maramureș.

Romeo Dobocan, dir. ex. ADI Deșeuri Maramureș: În ultimul an, tonele de deșeuri reciclabile colectate în Zona 1 au crescut cu aproape 50%. La finalul lui 2021 era greu de imaginat procentele de colectare selectivă atinse azi de unele primării. Cea mai spectaculoasă creștere a fost la Ulmeni. Anul trecut, gradul de colectare selectivă a fost de aproximativ 3%. Azi vorbim de o separare la sursă a deșeurilor de 20 de procente. Cifrele zonale au fost obținute în urma deselor acțiuni de monitorizare întreprinse de ADIGIDM, implicarea constantă a majorității administrațiilor publice și, în primul rând, modul în care populația a înțeles nevoia de a selecta la sursă deșeurile.”

Până acum, anual, peste 80% dintre primării erau sancționate pentru neîndeplinirea indicatorilor de colectare selectivă. Amenzile erau plătite din bugetul fiecărei localități. Îmbunătățirea gradului de colectare selectivă păstrează bani în pusculița primăriilor și în buzunarul fiecărui cetățean.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!