Comerțul este sângele economiei iar fără schimbul de mărfuri și achiziționarea de bunuri am avea o calitate mai scăzută a vieții.
Majoritatea băimărenilor merg in hypermarketuri și supermarketurile din municipiu, săptămânal sau zilnic, fiindu-le mai ușor să procure toate produsele dintr-un singur loc. Despre cum înțeleg marile lanțuri de magazine să protejeze cumpărătorii, confortul și siguranța acestora…
Iată ce semnalează un băimărean: ”Municipalitatea dă autorizații de funcționare lanțurilor de magazine, asigurându-le acces la utilități, parcări generoase și alte facilități în cele mai bune zone ale orașului. Iar în schimb, în afară de prețuri tot mai mari avem parte de o atitudine a acestora care sfidează cetățeanul cumpărător. Credeți că este plăcut să fii întâmpinat în parcare sau la ieșirea din magazin de hoarde de cerșetori care te abuzează verbal și fizic cerând bani sau produse? Cine și de ce le permite ca pe suprafața magazinului și în spațiile concesionate de acestea să fim agresați, scuipați și chiar furați? O autorizație nu se poate și retrage?”
Bogdănel Gavra, consilier local: ”Sunt întru totul de acord că situația menționată nu este normală și generează disconfort pentru noi toți și eu fiind client al acestor magazine. În opinia mea, soluția este simplă. Cmpartimentul comercial trebuind să notifice lanțurile supermarketurilor că au obligația să interzică practicarea cerșetoriei și acostarea cumpărătorilor pe suprafața concesionată, inclusiv parcarea. Nu au decât să angajeze firme de pază, sisteme de supraveghere video și să asigure un climat și condiții corecte pentru cumpărătorii băimăreni. Activitatea comercială implică și obligații nu doar profituri imense.”