Radu Trufan, președinte USR MM: ”Pap Zsolt Isvan, în urma votului consilierilor locali, este viceprimarul ales să preia atribuțiile de primar” - Ziarul de Maramures

Breaking News

Radu Trufan, președinte USR MM: ”Pap Zsolt Isvan, în urma votului consilierilor locali, este viceprimarul ales să preia atribuțiile de primar”

Președintele USR Maramureș, Radu Trufan, trage un semnal de alarmă cu privire la ședința extraordinară a Consiliului Local Baia Mare care s-a desfășurat în data de 4 decembrie 2023. Acesta susține că Pap Zsolt Isvan este viceprimarul ales pentru a prelua atribuțiile de primar, fiind întrunite prevederile articolului 139 din codul administrativ, în ceea ce privește majoritatea simplă necesară pentru adoptarea acestei hotărâri.

USR Maramureș solicită atât secretarului general al municipiului Baia Mare, Lia Augusta Mureșan, cât și președintelui de ședință trimiterea hotărârii privind înlocuirea viceprimarului Doru Dăncuș care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului. În urma acestor voturi, cel care a fost ales de consilieri locali este viceprimarul Pap Zsolt Isvan.

”Din înregistrarea ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare din 4 decembrie 2023 existentă pe pagina de facebook a Consiliului Local Baia Mare rezultă că, fiind supus la vot unicul proiect de hotărâre de consiliu, au votat un număr de 15 consilieri, cu rezultatul 10 voturi pentru adoptarea hotărârii, iar cinci voturi împotrivă. Acest vot exprimat întrunește majoritatea simplă cerută la articolul 139, aliniatul 1 din codul administrativ. Constatăm că nu sunt stabilite reguli derogatorii sau cu caracter supletiv față de prevederile din codul administrativ citate care să atragă neaplicarea regulii majorității simple. În cazul ședinței de față, fiind nevoie de minim opt voturi pentru, în fapt fiind exprimate 10 voturi pentru”, a punctat Radu Trufan, președintele USR Maramureș.

USR Maramureș cere, așa cum s-a punctat anterior, respectarea obligației secretarului general al unității administrativ-teritoriale locale de a trimite hotărârea adoptată în ședința extraordinară din 4 decembrie 2023 Prefectului de Maramureș cu privire la adoptarea proiectului în termen de zece zile lucrătoare de la data adoptării acestei hotărâri. În caz contrar, secretarul general riscă sancțiuni stabilite prin codul administrativ.

ARGUMENTAREA Presedintelui USR Maramureș, Radu Trufan, in VIDEO!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!