Avocații care prestează asistență judiciară vor beneficia de decontarea cheltuielilor efective de transport - Ziarul de Maramures

Avocații care prestează asistență judiciară vor beneficia de decontarea cheltuielilor efective de transport

Senatul României a adoptat săptămâna trecută, cu 82 de voturi, propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, o propunere pe care am susținut-o în cadrul Comisiei Juridice a Senatului pe care o prezidează senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Conform proiectului votat, avocații care prestează asistență judiciară vor beneficia de decontarea cheltuielilor efective de transport de la domiciliu sau sediu profesional până la locul unde își desfășoară activitatea profesională.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Actul normativ prevede ca onorariile avocaților să fie indexate anual cu indicele de inflație stabilit de Institutul National de Statistică, iar in cazul dosarelor în care urmărirea penală durează ani, serviciile inițiale să fie remunerate, prin acordarea după trecerea unei perioade de maxim 6 luni, dacă urmărirea penală nu este finalizată, a onorariului provizoriu, urmând ca onorariul final să fie stabilit la finalizarea urmăririi penale.

În mod distinct, legea reglementează o ipoteză care poate interveni în funcționarea organelor profesionale, respectiv aceea în care între data expirării mandatelor membrilor organelor profesionale (stabilită pe o durata de 4 ani) și data numirii noilor membri, să existe un decalaj, situație în care, pentru a asigura continuitate, mandatele se vor prelungi până la numirea noilor membri.

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!