Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: Reguli și măsuri noi pentru gestionarea deșeurilor - Ziarul de Maramures

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: Reguli și măsuri noi pentru gestionarea deșeurilor

Reguli și măsuri noi pentru gestionarea deșeurilor, în conformitate cu prevederile directivelor și deciziilor europene în domeniu, în vederea asigurării tranziției către o economie circulară . Toate acestea se regăsesc în proiectul de lege votat de Senat prin care adoptă Ordonanța de Urgență nr 92 /2021 privind regimul deșeurilor, a anunțat pe pagina sa, de Facebook senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Actul normativ introduce noi obiective majorate de reciclare a deşeurilor municipale, reguli privind calcularea obiectivelor în materie de reciclare, asigură cadrul pentru gestionarea durabilă a materialelor pentru a proteja, a conserva și a îmbunătăți calitatea mediului, pentru a proteja sănătatea umană și pentru a asigura utilizarea prudentă și rațională a resurselor naturale.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Legea votată în Senat vizează și creșterea sancțiunilor, inclusiv confiscarea mijloacelor de transport utilizate de către producătorii și deținătorii de deșeuri care sunt responsabili pentru nesupunerea deșeurilor care nu au fost valorificate unei operațiuni de eliminare a acestora în condiții de siguranță. Este important să rezolvăm cât mai repede problemele legate de deșeuri, având în vedere că pe lângă contaminarea mediului, România riscă și sancțiuni financiare importante la nivel european.”

Foto 1-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!