Doru Lazăr a primit zilele trecute vizita unei delegații din regiunea italiană Sardinia

Delegația sprijină gestionarea situației refugiaților din Ucraina

Delegația din regiunea italiană Sardinia a sosit în Maramureș pentru a ajuta la gestionarea situației refugiaților din Ucraina. Reprezentanții acesteia au fost primiți de vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Alexandru Lazăr.

Din delegație au făcut parte Sandra Aresu, consilier Servicii sociale din Primăria Lanusei, și Cristina Tanco, responsabil coordonator pentru muncitorii străini din cadrul CGIL, cel mai mare sindicat din Italia alături de jurnaliști italieni.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate inițiativele delegației italiene care a sosit în Maramureș și, în parteneriat cu ASSOC, au oferit ajutor material refugiaților din donațiile strânse de comunitatea italiană. Totodată, s-au oferit să găzduiască 30 de refugiați din Liov, mămici și copii, aflați la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.

Doru Lazăr, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș: “Am reușit să ne organizăm rapid printr-o colaborare eficientă pe care Consiliul Județean Maramureș a încheiat-o cu ONG-urile. Măsurile dispuse atât în Baia Mare, cât și la Sighetu Marmației au fost apreciate la nivel național, iar acum exemplul nostru este preluat și în alte vămi și centre de tranzit pentru refugiați.”

Reprezentanții comunității italiene și-au manifestat dorința să sprijine și pe viitor eforturile administrației județene.

Sandra Aresu, consilier Servicii sociale din Primăria Lanusei, Italia: ”Dorim să fim de ajutor, iar administrația de la noi este dispusă să ofere cazare și masă la 25 de familii din Ucraina, dar să și ajute la integrarea în comunitate. Am vorbit deja cu familiile care pot oferi suport, de asemenea am organizat, cu ajutorul bisericii, un spațiu educativ pentru copii. Îi vom ajuta cu actele, dar și cu locuri de muncă.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!