(FOTO)Macrameu ”asfaltic” pe str. Bucovinei și Victoriei din Baia Mare

Bănuiesc că știți cu toții ce înseamnă MACRAMEU. Bun, acum vreau să vă spun că dacă ați dat și voi peste un macrameu ”asfaltic” și nu din ață, ci din asfalt așteptăm fotografiile voastre pe numarul de WhatsApp 0740.601.692.

Când am privit cu atenție fotografiile trimise de cititori, aceasta a fost prima mea impresie, că gropile din fotografii arată ca un macrameu de pe vremea bunicii, frumos realizat din fire de ață din bumbac împletite și înnodate la mare artă.

În articolul precedent vă recomandam să vă activați modul ”barcă” dacă sunteți nevoiți să intrați pe str. Oborului din Baia Mare-AICI ARTICOLUL, însă de această dată mă gândeam să vă spun să încercați varianta ”picioroange” însă asflatul e prea dantelat, iar în caz de ploaie, slalomul printre belțile create în gropi ar putea fi periculoase pentru voi. Așa că, nu am să vă fac o astfel de recomandare. În consecință, vin și vă spun să vă luați cizme de cauciuc și să fiți atenți pe unde călcați. E drept că la o mică inundație nu mai poți distinge unde e groapa și unde e locul neted din asflat însă singura metodă preventivă este aceea de a fi extrem de atenți sau să alegeți o altă cale prin care să ”debarcați” copilul la grădiniță sau chiar pe voi…

Acum lăsând gluma la o parte, tot mai mulți băimăreni mi-au spus că drumurile din municipiu, cu precădere în cartiere, sunt pline de gropi. Dacă tot avem acest contract-cadru în valoare de 223.702.113,40 lei/4 ani pentru reparatul străzilor și trotuarelor din Baia Mare, de ce unele zone arată de parcă sunt după război? O sumă exobitantă spunem noi, alocată acestui capitol, însă din păcate nu se răsfrânge și în teren, adică nu vedem concret pentru ce se facturează ”2,5 milioane de lei pe lună, în fiecare lună” așa cum a scris și colegul nostru Cătălin Vischi într-unul din articolele sale…Și cum Primăria Baia Mare stă extrem de prost pe segmentul MEDIA, respectiv transmiterea informațiilor către presă, pentru a face publice spre exemplu aceste reparații, nu avem altă alternativă decât să mergem pe mâna cititorilor care ne furnizează aceste fotografii și pe ceea ce noi vedem la fața locului.

Azi nu ne-am raportat doar la strada Bucovinei sau la inundația de pe strada Oborului, ci și la dantelăria de pe strada Victoriei, care tot în Baia Mare este. Și cu siguranță mai sunt și alte străzi care nu sunt demne de anul 2023.

Prin urmare vă încurajăm să ne trimiteți sesizările voastre la numărul scris mai sus pentru a le face publice. Poate așa, plățile pentru reparații vor avea în componența lor și aceste zone sesizate de băimăreni.

Strada VICTORIEI, zona UNIC, Baia Mare

Strada Bucovinei Baia Mare

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!