Info trafic: Vezi aici, starea drumurilor din județ. Temperaturile ajung, astăzi, la 10 grade C

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Zăpada frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe DN 1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, dar și pe DN 19, DN 18, la Petrova, Vișeu de Sus, Pasul Prislop, DN 17C, Dealul Ștefăniței, DN 18B și Dealul Pietriș.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 29 de utilaje și au răspândit 478 de tone de material antiderapant și alte cinci tone pe DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN 18, DN 19, DN 17C, DN 18B.

Cerul este acoperit, ninge viscolit pe sectoarele de drumuri din zona localităților Petrova, Vișeu de Sus și Târgu Lăpuș. Vântul prezintă intensificări cu viteze de până la 20 km/h și izolat de peste 70 km/h. În zonele joase se semnalează ceață, vizibilitatea fiind redusă în trafic sub 150 de metri.

CJSU recomandă conducatorilor auto să circule preventiv, să păstreze o distanță corespunzatoare între vehicule pentru a putea opri în siguranță, să își adapteze viteza la condițiile meteorologice și cele de pe carosabil, să utilizeze frâna de motor pentru a reduce viteza, să folosească luminile de întâlnire și pe cele de ceață, să evite pe cât posibil manevrele de depășire, să aibă echipate vehiculele cu anvelope de iarnă, să verifice funcționarea instalațiilor de climatizare-dezaburire, respectiv a ssitemelor de iluminare semnalizare înainte de a pleca la drum.

METEO: Cerul va fi variabil, temporar noros, îndeosebi în cursul zilei când trecător va fulgui. Vântul va sufla în general moderat cu intensificări susținute în general de 50-60 km/h, care vor amplifica senzația de frig, iar pe creste va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 și -8 grade C, iar cele minime între -16 și -13 grade C.

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!