Ionel Bogdan: Sunt alocate peste 62 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi de la Borșa

Județul Maramureș primește bani pentru mai multe proiecte de infrastructură esențiale pentru devoltarea județului, spune Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș.

Printre aceste proiecte se numără înființarea unui parc industrial și pârtia olimpică de schi de la Borșa unde s-au alocat peste 62 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș: ”Parcurile industriale sunt motorul pentru creșterea economică a municipiului Baia Mare și a județului Maramureș. Am început deja demersurile la nivelul Consiliului Județean, iar Guvernul prin Legea Bugetului, alocă o primă sumă de bani pentru realizarea acestui obiectiv strategic pentru județul Maramureș. Este vorba de 5 milioane de lei care vor merge în primă etapă în studiile de fezabilitate, în achiziții de terenuri, dacă va fi cazul, sau în partea de proiecte și utilități. Pentru dezvoltarea parcurilor îndustriale în Maramureș vom putea accesa 15 milioane de euro, bani europeni, pentru realizarea fiecărui parc industrial în parte.”

Șeful administrației județene își dorește să finalizeze pârtia de schi de la Borșa.

Ionel Bogdan: ”Tot de la buget sunt alocate peste 62 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi de la Borșa, un obiectiv pe care ne-am asumat să îl finalizăm, deoarece dorim să dezvoltăm domenii schiabile în județul Maramureș. Guvernele PSD au susținut doar prin declarații construirea pârtiei de schi de la Borșa, dar nu au alocat niciun ban. Primii bani alocați pentru acest finalizarea acestui proiect sunt în iulie 2020, bani pe care i-a alocat Guvernul Orban, iar acum, Guvernul Cîțu a alocat o sumă consistentă de bani pentru finalizarea acestui proiect important pentru Maramureș.”

Un alt obiectiv strategic pentru dezvoltarea Maramureșului îl reprezintă finalizarea Barajului Runcu. Pentru acest proiect s-au alocat 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor, a mai precizat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Foto-CJ Maramureș

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!